Sigorta Finansal sigortalar hızlı büyüyor

Finansal sigortalar hızlı büyüyor

12.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ATO ve Quick Sigorta iş birliğiyle düzenlenen ‘Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası’ toplantısında bina tamamlama sigortası, fatura koruma sigortası ve kefalet sigortası hakkında bilgi verildi.

Finansal sigortalar hızlı büyüyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Quick Sigorta işbirliği ile 30 Ocak’ta, Ankara’da, düzenlenen toplantıda sigortacılıkta yeni ürünler ve finansal sigortalar konuşuldu. Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası temalı toplantıya, TOBB üyeleri, acenteler ve Ankaralı sanayiciler katıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sigorta acentelerinin sigorta ile birlikte finansal ürünlerin satışına aracılık etmeleri gerektiği üzerinde durularak, kasko ve trafik sigortası arasında sıkışan acentelere de yeni kanallar açılacağı vurgulandı. Toplantıda, katılımcılara, bina tamamlama sigortası, fatura koruma sigortası, kefalet sigortası gibi finansal ürünler hakkında bilgiler verildi.

Düzenlenen toplantıya, Maher Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Erdemoğlu, Maher Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Volkan Yıldız, Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy, Corpus Sigorta Genel Müdürü Murat Şişli, Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ, QCAR Genel Müdürü Barış Sezen, MHR GYO Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz, Valde Bilişim Genel Müdürü Azak Yaşarkurt da katıldı. Ankara ve çevre illerden gelen sigorta acentelerinin yanı sıra çeşitli meslek temsilcilerinden oluşan yaklaşık 300’e yakın katılımcı da toplantıyı takip etti.

Haberin Devamı

Finansal market

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı ve Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, kuruldukları günden bu yana finansal sigortalarda büyümeyi, finansal market oluşturmayı ve bunu da acentelerle birlikte yapmayı hedeflediklerini belirterek, bu yolda ilerlediklerini söyledi. Ahmet Yaşar, özellikle bankaların merkeze çekilmeye ve Anadolu’daki şubelerini kapatmaya başladıklarını da ifade etti.

‘Acentenin destek olması mümkün’

- Bankaların merkeze çekilmeye ve Anadolu’daki şubelerini kapatmaya başlamasıyla ilgili bilgi veren Ahmet Yaşar, şöyle dedi:  “Bu iş kamu bankaları ve bir miktar da PTT’ye kaldı. PTT’nin de bir taraftan kargo ve fatura takip etmesi, bir yandan hayat poliçesi ve kredi başvurusu alması çok zor. Sigorta aracıları aynı zamanda finansal bir iş yapıyor. Direkt kredi vermeseler bile en azından kredi başvurusu almaları mümkün. Dünyada bunun örnekleri var. Şubesiz çalışan birçok finansal kuruluşa, bankaya; 17 binden fazla aracının, acentenin destek olması, hizmet vermesi mümkün. Konuyla ilgili TOBB’dan destek istiyoruz.”