Sigorta ‘Pandemi sigorta ihtiyaçlarını değiştirdi’

‘Pandemi sigorta ihtiyaçlarını değiştirdi’

07.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Araştırmaların pandeminin fiziksel ve ruh sağlığındaki etkilerini ortaya koyduğunu belirten Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, pandemiyle sigorta ihtiyaçlarımızın da farklılık gösterdiğini söyledi.

‘Pandemi sigorta ihtiyaçlarını değiştirdi’

 

Yaşantılarımızı derinden etkileyen Kovid-19 pandemisi, alışkanlıklarımızın yanı sıra sağlıklı ve düzenli bir hayat sürdürebilmemiz için ihtiyaç duyduğumuz hizmetlere olan ulaşımımızı da etkiledi. İçinde bulunduğumuz dönemde başta online hizmetler olmak üzere hayatımıza değer katacak psikolojik ya da tıbbi danışmanlık gibi desteklerin daha çok önem kazandığını söyleyen Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, “Küresel çapta yapılan araştırmalar, pandeminin ruh sağlığı üzerindeki etkilerini açık bir şekilde ortaya koyuyor. Daha önce benzerini tecrübe etmediğimiz böyle bir dönemde halkın çok büyük bir kesiminde var olan psikolojik sorunların ağırlaştığı ve yeni sorunların baş gösterdiği gözlemleniyor” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, özellikle anksiyete ya da obsesif davranışları bulunanların pandemi döneminden en fazla etkilenenler olarak öne çıktığını belirten Erdoğan, “Pandeminin hayatlarımıza getirdiği sınırlamalar yalnızlık ve izolasyon hissini tetikliyor. Böyle dönemlerde Acil Sağlık Plus ürünümüze eklediğimiz online psikolojik destekler kritik bir önem taşıyor” dedi.

Acil sağlık Plus

Kovid-19 salgınının fizyolojik ve ekonomik etkilerine yönelik korunma yöntemlerinden sıklıkla bahsedilirken, insanlarda yarattığı psikolojik ve bedensel etkilerin göz ardı edildiği düşüncesinden hareketle oluşturulan Ray Sigorta Acil Sağlık Plus ürünü, kullanışlı olduğu kadar hesaplı olacak şekilde tasarlandı.

Sektördeki mevcut Acil Sağlık ürünlerindeki teminat ve hizmetlerin yanı sıra Ray Sigorta’nın fark yaratan hizmetlerinden daha fazla yararlanmak isteyenler için zenginleştirilmiş Acil Sağlık Plus kapsamında, sağlıklı yaşama yönelik bedensel ve ruhsal çok sayıda ücretsiz ek hizmet öne çıkıyor.  Acil Sağlık Plus’ta Kovid-19 PCR ve antikor testi, diş sağlığı ve checkup hizmetlerinin yanı sıra online olarak mindfulness, çift terapisi, stres ve çatışma yönetimi danışmanlığı, diyetisyen, psikolojik danışmanlık ve spor kursu gibi günümüz koşullarında tüm bireylerin ihtiyaç duyabileceği ücretsiz hizmetlere uzaktan erişim sağlayan olanaklar bulunuyor.