Siyaset 'Silah yollamayın'

'Silah yollamayın'

17.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin Suriye ve Irak’taki terör örgütlerine silah desteği verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Buradan uyarmak bizim namus borcumuzdur. Eğer insan kanı içmekten hoşlanıyorsanız; buyurun silah gönderin” dedi...

Silah yollamayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün grup toplantısında Artvin Cerattepe’den gelen vatandaşlar adına Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, üzerinde “Artvin’de madene hayır” yazılı atkıyı taktı. Kılıçdaroğlu, CHP’nin mazlumdan yana olduğunu, zalimin karşısında durduğunu belirterek, “Herkesin şunu rahatlıkla söylemesi gerekir; iyi ki varsın CHP” ifadesini kullandı. İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu’na yönelik eleştiriler yapıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Daha önceki saatlerde konuşan Genel Başkan, bizim İstanbul İl Başkanımızla ilgili bir sürü laflar etmiş. İstanbul il başkanımız onun cevabını verecek. Benimle ilgili bir şeyler söylemiş Sevgili Erdoğan, gözünü sevdiğim Erdoğan benden niye korkuyorsun? Ben korkulacak adam değilim. İki elim var, sen daha uzun boylusun. Üstelik sen kendini dünya lideri olarak tanımlıyorsun. Gel karşıma kardeşim, bana söyleyeceğini adam gibi karşıma çık, yüzüme söyle. Horoz dövüşü yapmıyoruz. Söyleyecek lafın varsa, bütün televizyon kanalları senin emrinde çık karşıma kardeşim. Ne arkamdan dedikodu yapıp duruyorsun, mahallenin dedikoducusu gibi.”

ABD’yi uyardı

Türkiye’nin olağanüstü güzel, bir o kadar da zor bir coğrafyada yer aldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bugün Ortadoğu, aktörlerin yönlendirdiği bir Ortadoğu’dur. Oradaki devletlerin elinden ipler, büyük ölçüde çıkmıştır. Bir ucunda Amerika, bir ucunda Rusya, bir ucunda İran, bir ucunda Türkiye var. Bu dört temel aktörün bir araya gelip Ortadoğu’daki acıyı, kanı gözyaşını sonlandırması lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün geldiğimiz noktanın, en kötü aktörlerinden ve kaybedenlerinden birisi üzülerek ifade edeyim; Türkiye’dir. Defalarca söyledik, silah göndermeyin terör örgütlerine. Silah gönderdiler. Aynı olayı şimdi Amerika Birleşik Devletleri yapıyor. Suriye’deki, Irak’taki terör örgütlerine silah desteği veriyor. Buradan uyarmak bizim namus borcumuzdur. Eğer insan kanı içmekten hoşlanıyorsanız; buyurun silah gönderin. Ama ‘İnsanlık bizim temel formumuzdur’ diyorsanız silah göndermeyin. Ne PKK’ya ne onun uzantılarına ne IŞİD’e ne onun uzantılarına ne El-Nusra’ya ne onun uzantılarına silah göndermeyin. Ortadoğu’ya göndereceğiniz her silah acıyı büyütecek, kanın ve gözyaşının akmasına yol açacaktır. O nedenle biz Rusya’yı da Amerika’yı da uyarmak zorundayız.”

Kılıçdaroğlu, hükümete de sağduyu çağrısı yaparak, Ortadoğu’da barış ve huzura ihtiyaç olduğunu, bunun da diplomasi yoluyla sağlanabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Dramlar yaşanıyor’

Bugün Türkiye’de darbe sonrası yaşanan dramların aynılarının yaşandığını savunan Kılıçdaroğlu, babası 8 yıl 9 ay hapis cezası alan, Koç Üniversitesi’nde tam burslu okuyan Kırşehirli Ali Furkan’ın intihar ettiğini, cenazesinin dün kaldırıldığını ifade etti. Darbeye ve darbecilere karşı direnilmesi gerektiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Ben, ‘20 Temmuz darbesi’ dediğim zaman korkudan yazamıyorlar, ‘Acaba hakkımızda soruşturma açılır mı?’ diye. Yaz kardeşim, cesaretle yaz. Ben söylüyorum, sen de yaz. Kılıçdaroğlu dedi, sen öyle yaz bakalım” dedi.

‘Saray talimat verdi, uyacağım’

Gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay kararlarını hatırlatan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Memlekette hukuk mu kaldı sen oradan güç alıyorsun, ben gücümü siyasi otoriteden alıyorum, adın Anayasa Mahkemesiymiş, Yargıtaymış, Danıştaymış geçiniz bunları’ diyor. ‘Saray talimat verdi, ben ona aynen uyacağım.’ Bu kararı veren hakimlere sesleniyorum, siz yarın çocuklarınızın yüzüne bakamayacaksınız. Çocuklarınız sizden utanacak adaleti katlettiğiniz, birilerine peşkeş çektiğiniz için.”