İstanbul Simurg'la Veliler Eyüpsultan'ı Yeniden Keşfediyor

Simurg'la Veliler Eyüpsultan'ı Yeniden Keşfediyor

17.11.2017 - 17:38 | Son Güncellenme:

.

Simurgla Veliler Eyüpsultanı Yeniden Keşfediyor

’’Simurglu Genç Kaşifler Keşfediyor’’ projesine dahil edilen veliler, Eyüpsultan’ı gezdi.
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın vizyon projelerinden biri olan Simurg 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı, 2017-2018 faaliyetlerine devam ediyor. Yaygın eğitimde insanı bütüncül bir felsefeyle merkeze alan ve 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda jüri özel ödülü alan Simurg, çocuklara ve gençlere hizmet vermenin yanında velilerin de yüzünü güldürüyor. ’’Simurglu Genç Kaşifler Keşfediyor’’ projesine dahil edilen veliler, gezerken Eyüpsultan’ı başka bir gözle keşfetme imkanı yakaladı.

’’Eyüpsultan’ı çocukların yanında velilere de tanıtmak istedik’’
Sadece çocukları değil, velileri de gezdirerek bilgilendirdiklerini ifade eden Eyüpsultan uzmanı Serdar Dumansız, ’’Çocuklarımızı gezdirmenin yanında velilerimizi ve öğretmenlerimizi de bu projeye davet etmek istedik. Normal şartlarda rotamızda 47 yer var. Ama annelerimizin vaktini çok fazla almamak için bugün gidilecek 25 önemli nokta belirledik. Bizler bu projeyi halka açmak, daha geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz. Umarız ki bu projemiz diğer belediyelere de örnek olur’’ dedi.

’’Çocuğumun özgüveni Simurg sayesinde yerine geldi’’
Eyüpsultan’ın tarihi şahsiyetleri ve mekanları hakkında bilgi alan bir veli, çocuğunun Simurg projesi sayesinde sosyalleştiğini söyleyerek, ’’Biz Simurg’la geçtiğimiz sene tanıştık. Çocuğum Simurg’a katılmadan önce içine kapanıktı. Simurg sayesinde kendi yeteneklerini keşfetti ve sosyalleşti. Özgüveni yerine geldi’’ diye konuştu.