Siyaset Sındır’dan Bakşık’a duygulandıran ziyaret

Sındır’dan Bakşık’a duygulandıran ziyaret

18.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, milletvekilliği, senatörlük ve CHP Genel Sekreterliği yapan 90 yaşındaki Şeref Bakşık’ı evinde ziyaret etti.

Sındır’dan Bakşık’a duygulandıran ziyaret

Türk siyasi tarihine tanıklık eden, çok partili hayata geçiş yıllarında gazetecilik yapan, 60 ve 80 darbesini yaşayan, CHP’de İsmet İnönü döneminde Genel Sekreterlik görevini üstlenen Şeref Bakşık, önceki gün gerçekleşen ziyaretle duygulandı.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP tarihinde İzmir’den çıkan ilk Genel Sekreter olan 90 yaşındaki Şeref Bakşık’ı İzmir’in Hatay semtindeki evinde ziyaret etti. Eski Genel Sekreter Bakşık, 81 yaşında kaleme aldığı “CHP İle Bir Ömür” kitabını yeni Genel Sekreter Sındır için imzaladı.

Şeref Bakşık’ın ülke ve CHP tarihinde bir kilometre taşı olduğunu belirten Sındır, “Ülkesine ve partisine adanmış bir ömür. 3 dönem milletvekilliği, bir dönem Cumhuriyet Senatörlüğü görevlerini başarıyla yerine getirmiş olan, İsmet İnönü’nün Genel Başkanlığı’nda CHP Genel Sekreterliği yapan 90 yıllık bir ulu çınar Şeref Bakşık. Parti büyüğümüzle bir arada olmak, ülke ve CHP tarihine canlı canlı tanıklık etmek onun tecrübelerinden, engin bilgi birikimlerinden yararlanmak şahsım adına büyük şans oldu, onur duydum” dedi.

Bakşık’ın Türkiye’nin aydınlık yarınlara inanan ve bu uğurda mücadele verenlere selam gönderdiğini ifade eden Sındır, Türkiye’nin geçmişten bugüne gelen sorunlarını, bugünkü iktidarın Cumhuriyet devrimlerine ve kazanımlarını erozyona uğratan politikalarını konuştuk. Genel Sekreterimize, Cumhuriyet devrimlerini, kazanımlarını kazıyıp atmak isteyenlere karşı asla boyun eğmeyeceğimizin sözünü verdim” dedi.

Yazarlar