Ege ‘Sırada hayvan pazarı var’

‘Sırada hayvan pazarı var’

19.03.2018 - 00:24 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama’da 10 milyon liralık yatırımla modern AB standartlarındaki modern mezbahayı açtı. Bergama’da kırsala yapılan yatırımların başka bir önem taşıdığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Burası çok önemli bir tarım kenti.

‘Sırada hayvan pazarı var’

Dolayısıyla böyle önemli bir kentte kırsala yapılan, tarıma yapılan, çiftçiye, üreticiye yapılan yatırımların değeri bir başka. Tarım uzun yıllar sağlıklı politikalar üretilmediği için kısır kaldı.

Haberin Devamı

Hal de yapılacak

Bu bereketli topraklarda birçok ürünü ithal etmeye başladık. Böyle bir coğrafyada bir belediye başkanı çıkıp, tarımı asli işi olarak gördü. Üretim yollarından başlayıp onların doğduğu yerde doymasını sağlayacak desteklere girişti. Bugün örneğini gördüğümüz koyun, keçi dağıtımı, kooperatiflere destekler belediyecilik literatürüne İzmir modeli olarak geçti. Umarım bu örnek hamleler Türkiye’ye örnek olur” dedi. Canlı hayvan pazarı ve hal müjdesi de veren Başkan Gönenç, “Modernize edilen bu tesis, bölgede çok önemli bir açığı da kapatacak. Hemen bu binanın arkasında canlı hayvan pazarı yapımına da başladık. Yaklaşık Temmuz, Ağustos aylarında açılışını yapmış olacağız. Bu tesisimizin çok yakınında Büyükşehir Belediyesi tarafından bir hal projesi yaşama geçirilmesi için projelendiriliyor. İçinde bulunduğumuz bu bölgede hem AB standartlarında modern bir mezbahamız, hem canlı hayvan pazarımız, hem de hal tesisimiz olacak. Bu Bakırçay’da ki üretici ve çiftçilerimizin hepsini çok önemli bir şekilde destekleyecek” diye konuştu.