Gündem Şırnak’ta hain saldırı: 3 şehit Bingöl’de 11 PKK’lı öldürüldü

Şırnak’ta hain saldırı: 3 şehit Bingöl’de 11 PKK’lı öldürüldü

28.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Uludere ilçesinde, Milli Jandarma Komando Taburu’na bağlı üs bölgesine yemek götüren askeri araca PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda, üç asker şehit oldu.

Şırnak’ta hain saldırı: 3 şehit   Bingöl’de 11 PKK’lı öldürüldü

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Uludere ilçesine bağlı Milli Jandarma Komando Taburuna bağlı Elmalı üs bölgesine yemek götüren askeri araca, dün saat 16.00 sıralarında PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda ağır yaralanan üç asker, kaldırıldıkları Şırnak Devlet Hastanesi’nde şehit düştü. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl’ın (35) Tokat’ın Turhal ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı.
Evli ve Berkay Ege ile Berke Toprak Ağıl isiminde çocukları olan şehidin cenazesinin bugün ilçede toprağa verilmesi bekleniyor. Şehit Jandarma Komando Çavuş Sinan Hamza’nın ise Samsun’un Terme ilçesindeki evine ateş düştü. Hamza’nın terhisine 16 gün kaldığı kaydedildi.
Bingöl’ün Genç ilçesi Dikpınar Köyü kırsalında ise dün akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında çıkan çatışmada 11 terörist etkisiz hale getirildi. Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde ise arazi taraması esnasında 1 terörist ölü ele geçirildi.
K. Irak’ta operasyon
Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede dün 15.45 sularında Irak’ın kuzeyindeki Metina bölgesinde alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerimize saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendi. Bir korugan ile üç silah mevziinin imha edildiği, bir teröristin de etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Yazarlar