Ankara Şırnak'ta Siyer Sınavına Yoğun İlgi

Şırnak'ta Siyer Sınavına Yoğun İlgi

18.02.2018 - 15:57 | Son Güncellenme:

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen umre ödüllü siyer sınavına Şırnak'ta 13 bin kişi katıldı Platform İl Koordinatörü Tatar: "Katılımda diğer yıllara nazaran ciddi bir artış görülüyor. Halkımızın Peygamber Efendimizin hayatına ilgisi gün geçtikçe artıyor"

Şırnakta Siyer Sınavına Yoğun İlgi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen umre ödüllü siyer sınavına 13 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şırnak'ta 5 kişiye verilecek umre ödülü için siyer sınavı yapıldı.

Hazreti Muhammed'in hayatının konu alındığı dört kategoride gerçekleştirilen sınav için "O'nu oku, O'nu yaşa" sloganı belirlendi.

Şırnak'ta Gazi Paşa Ortaokulunda düzenlenen sınava kadınlar, Vakıfkent Mahallesi'ndeki İmam Hatip Ortaokulu'ndaki sınava da erkekler katıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörü Nurettin Tatar, yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarına rağmen sınava katılımdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sınava merkezde bin 300, il genelinde ise 13 bin kişinin katıldığını ifade eden Tatar, "Resulullah'ın hayatını örnek alıp, yaşantımıza uygulamak için bu sınava çok önem veriyoruz. Onun hayatının okunup anlaşılması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Sınav sonucu özellikle gençlere teşvik edici hediyeler verildiğini anlatan Tatar, şunları kaydetti:

"Peygamberimizin hayatını okuyup öğrenmek hepimiz için hayati bir lüzuma sahip. Özellikle gençlerimizin dünya ve ahiretteki saadetleri için bunu yapması elzem. Katılımda diğer yıllara nazaran ciddi bir artış görülüyor. Halkımızın Peygamber Efendimizin hayatına ilgisi gün geçtikçe artıyor."

Sınava katılanlardan Sercan Batmaz, amacının bilgisini ölçmek olduğunu söyledi.

Ayetullah Güleç, sınava Hz. Muhammed'in hayatını daha iyi öğrenmek için katıldığını ifade ederek, sınavın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Emirhan Öztunç da ilk kez katıldığı sınavın iyi geçtiğini belirtti.

Aslı Aşan da, Hz. Muhammed'in hayatını örnek aldığını dile getirerek, "Sınavda iyi bir derece elde edeceğimi düşünüyorum. Benim için sınavın büyük faydası oldu. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim." ifadelerini kullandı.