Genel Sağlık Sırt terlemesi nasıl durdurulur?

Sırt terlemesi nasıl durdurulur?

16.03.2017 - 14:28 | Son Güncellenme:

Sırtta aşırı terleme, hiperhidroz adı verilen, ter bezlerinin aşırı aktif olması durumuna işaret edebilir. Peki bu durum nasıl durdurulur?

Sırt terlemesi nasıl durdurulur

Sırt terlemesi genellikle yaygın hiperhidrozun belirtisidir. Bu durum genellikle vücudun büyük bölgelerini etkiler ve kendisi de tiroit problemleri, düşük kan şekeri veya kalp hastalığı gibi hastalıkların belirtisi olabilir. Sırt terlemesini durdurmanın yollarını değerlendirirken, bu gibi hastalıkların var olma ihtimalini de doktorunuzla görüşmeniz önerilir. Sırt terlemesini durdurmanın yolları 5 adımda incelenebilir.

Önce sırtınıza antiperspirant sürün. Terleme önleyici bu ürünlerde %10-15 oranında bulunan alüminyum klorür heksahidrat, ciltteki gözenekleri tıkar ve terlemeyi azaltır. Antiperspirant ürünleri sadece koltuk altı bölgesinde kullanmayı düşünseniz bile, ince bir tabaka şeklinde sırta uygulanması terlemeyi durdurmaya yardımcı olabilir. Eğer terleme önleyici ürünler bir önceki gece sürülürse ertesi gün daha etkili olabilirler.

Mümkün olduğu kadar doğal liflerden yapılan kıyafetler giymeye çalışın. Polyester gibi sentetik lifler teri hapsederler. Böylece ıslak kalırsınız ve ter elbiselerinizi ıslatabilir. Pamuk ve yün gibi doğal liflerden yapılan doğal lifler ise teri vücuttan uzaklaştırırlar. Böylece siz serin kalırken, kıyafetleriniz de gün içinde kuru kalırlar.

Hava sıcaksa, serin kalmaya bakın. Vücudun ısısını artırmak aşırı terleme problemlerini kötüleştirebilir. Zaten halihazırda çok fazla ter üreten vücudunuz, kendini soğutmak için daha fazla terlemeye çalışacaktır. Bu da sırtta daha fazla terleme şikayeti anlamına gelir. Havanın sıcak olduğu günlerde klimalı yerlede vakit geçirin veya arabanızda klimayı çalıştırın. Vücut sıcaklığınızı azaltmak için bol bol su için ve terlemeyle kaybettiğiniz önemli miktarda su ve mineralleri geri kazanmaya çalışın.

Sırtı terlemesini durdurmanın yollarından biri de elbette ki doktorunuzla konuşmak ve medikal çözümler aramaktır. Aşırı sırt terlemesi şikayetiniz, hayat kalitenizi kötü etkiliyorsa doktorunuz ağızdan alınan glikopirolat gibi ilaçlar önerebilir.

Haberin Devamı

Bu ilaçlar vücutta ter üretimini durdururlar. Reçeteli olarak verilen antiperspirant ürünler de doktorunuzun tavsiyeleri arasında yer alabilir.

Botoks enjeksiyonlarıyla ilgili doktorunuzla konuşun. Sırt terlemesini durdurmanın yollarından biri de koltuk altı terlemesi için FDA onayı olan Botoks uygulamasıdır. Ancak sırt kadar geniş bir bölgede, terlemeyi durduracak kadar Botoks uygulamak oldukça pahalı olabilir.

Ayrıca uzun ve ağrılı bir süreç yaşayabilirsiniz. Bunun sizin için doğru yöntem olup olmadığına en iyi kararı doktorunuz verecektir.

Hemen Sağlık

Yazarlar