Siyaset 'Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı?'

'Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı?'

20.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Duruşmada ölen Mısır’ın devrik lideri Mursi tutuklandığında CHP zihniyetinde olanların “Erdoğan’ın akıbeti de onun gibi olacak” dediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı? Mesele bu kadar önemli… Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık dedi

Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Sancaktepe Belediye Binası önünde düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan şunları söyledi: “20 yıl öncesinde böyle bir Sancaktepe var mıydı? Altyapısıyla, üstyapısıyla, okullarıyla, hastaneleriyle, mesire yerleriyle, doğal gazıyla, suyuyla acaba böyle bir Sancaktepe var mıydı? Burada da çöp dağları yok muydu? Ama hamdolsun biz iktidar olduk Sancaktepe küllerinden doğdu. Eğitimde devrimi yaptık mı? Sağlıkta devrimi yaptık mı? Ulaşımda devrimi yaptık mı? Artık benim vatandaşım, hava kirliliğinden kurtuldu mu? Çöp dağlarından kurtuldu mu? O zaman kimdi belediye başkanı? CHP. Burası patladığı zaman 39 vatandaşımız, Ümraniye’de maalesef öldü. CHP bu be. CHP, çöptür, çukurdur, çamurdur. Şunu bilin ki şimdi gelenler de farklı olmayacaktır.”

Haberin Devamı

Gezi olayları sırasında duvarlara “Zulüm 1453’te başladı” yazıldığını söyleyen Erdoğan, “Bunu yazanlar CHP zihniyeti. Şimdi bu CHP zihniyeti pazar günü bizden oy isteyecek. CHP zihniyetine sesleniyoruz: Zulüm 1453’te başlamadı, gönüllerin fethi 1453’te başladı. İstanbul, zulmün ezdiği Konstantinapol’den kurtularak kime geldi? Bize geldi. 31 Mart’ta seçimin neticesine en çok sevinenlerin arasında kimler var? Yunanlılar vardı. Yunan gazetelerinde atılan başlıkları hatırlıyorsunuz değil mi? Bu pazar günü bunu tersine çevirmeye var mıyız? Çok gayret edeceğiz, çok çalışacağız. İnşallah bu işi tersine çevireceğiz” dedi.

Erdoğan, Muhammed Mursi’nin darbeyle devrilmesinin ardından söylenen sözlere ve şehadeti sonrası verilen bazı mesajlara işaret ederek, “Bilhassa muhalefete yakın bazı sosyal medya hesapları üzerinden sergilenen çirkeflikleri gördüğünüzde insanlık adına utanıyorsunuz. Çünkü bu CHP zihniyeti, benimle ilgili de ne diyorlardı? Mursi içeri atıldığı zaman ‘Erdoğan’ın akıbeti de onun gibi olacak.’ diyorlardı. Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz? Mesele bu kadar önemli. Erdoğan’ın akıbetini Mursi’nin akıbetine benzetenler, Sisi zihniyetidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Destek Selo’dan’

İstanbul seçim kampanyasında CHP Genel Başkanı ve yöneticilerinin ortada olmadığını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: “İl başkanı ortada yok, medya şovlarını bir kenara bırakırsanız adayı da ortada yok. CHP adayına destek ya Kandil’den geliyor ya Kandil’in güdümündeki partinin cezaevindeki eski genel başkanından, Selo’dan ya da yurt dışından geliyor. Selo ‘Oylar CHP’nin adayına’ diyor. Kandil ‘Oylar CHP’nin adayına’ diyor. Şu hale bakın. Ne duruma geldik ya. Terör örgütüyle beraber hareket edenlere CHP’ye oy veren kardeşlerim oylarını verecek mi? İYİ Parti’ye oy veren kardeşlerim bu terör örgütünün desteklediği partiye, adaya oylarını verecek mi? Saadet Partisi’ni destekleyen kardeşlerin gidip de oylarını bu terör örgütüyle el ele olanlara verecek mi? Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz.”

Haberin Devamı

‘Ahmet Kaya’yı ailesi isterse getiririz’

Erdoğan, Kral FM’de konuk olduğu programda, merhum sanatçı Ahmet Kaya’nın da katıldığı konserden anlara yer verilmesi üzerine, “Ahmet, vatan topraklarında değil, gurbette durdu. Başbakanlığım döneminde, o zaman Kültür Bakanlığımız vasıtasıyla aslında Ahmet Kaya’nın bir nakli mekan ile kendi topraklarımıza getirilmesini de arzu ettim. Eşine de haber gönderdik. Bugün yine böyle bir imkan olsa, ailesi Ahmet Kaya’nın topraklarımıza getirilmesini kabul etse, biz elimizden gelen her şeyi yaparız” dedi. 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerine ilişkin de konuşan Erdoğan, “Benim hiçbir partinin seçmenine hakaretim olmaz. Benim eleştirim teröre bulaşmış olan yöneticileredir. İYİ Parti’ye, CHP’ye, Saadet Partisi’ne gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, bu oyunuz sıradan bir oy değil. ‘Gelin iyi değerlendirelim’ diyoruz” dedi. Erdoğan, Yıldırım ve İmamoğlu’nun katıldığı canlı yayına ilişkin ise “Moderatör 26 kez Binali Bey’in konuşmasını kesmiş, 10 kez de CHP adayının konuşmasını kesmiş. CHP adayına 63 dakika söz veriyorsun ama AK Parti adayına 59 dakika söz veriyorsun” diye konuştu. Erdoğan, Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneğince düzenlenen “İstanbul Biz Birlikte Türkiyeyiz Buluşması”nda yaptığı konuşmada ise “İnsan yetiştiren, gençlerimize sahip çıkan vakıflarımız, derneklerimiz yıpratılmaya çalışılıyor. İnsanımıza hizmet eden hayır çeşmelerini kurutmak, ancak PKK, DEAŞ, DHKP/C gibi terör örgütlerinin işine yarar. Vakıf ve derneklere savaş açmak ancak FETÖ gibi mankurt yuvalarının, uyuşturucu baronlarının işine gelir” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu ne densizlik ve ahlaksızlık?’

Erdoğan, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun canlı yayını öncesi moderatörün İmamoğlu ile otelde görüşmesini de sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “Marmara otelinde moderatörle, CHP’nin adayı bir araya geliyor. Orada soruları konuşuyorlar. Hangi soruları soracak? Nasıl cevaplar verecek. Bu ne densizliktir. Bu ne ahlaksızlıktır. Moderatörlük yapacaksın, bir tv programına çıkacaksınız ve tv programından önce soruları kalkıyorsun, CHP’nin adayına veriyorsun. Eğer adilsen, dürüstsün, kalkarsın, her iki adayı da davet edersin, her ikisinin de danışmanlarını davet edersin. Geçmişte ben de yaptım. Sayın Baykal’la böyle bir televizyon programına çıkmıştım. Ama biz böyle bir şeyle karşı karşıya kalmadık... Daha aday sıfatı taşırken bunca alengirli işe bulaşan, bunca yalan söyleyen, bırakınız bizi, tüm İstanbul’u, tüm milleti kandırmaya çalışan, önüne gelene söven, hakaret eden CHP adayı acaba yarın o koltuğa oturduğunda neler yapar? Allah İstanbul’u böyle bir felaketten korusun diyorum.”

Haberin Devamı

Erdoğan, Muhammet Mursi’nin ölümünü cinayet olarak değerlendirdi. Erdoğan, “Mursi, mahkeme salonunda yerde 20 dakika maalesef çırpınıyor. Oradaki yetkililer Mursi’ye müdahale etmiyorlar. İşte ben de diyorum ki Mursi, eceliyle değil öldürülmüştür” dedi.