Siyaset Şişli’de kılıçlar çekildi! İnönü-Sarıgül yine karşı karşıya geldi

Şişli’de kılıçlar çekildi! İnönü-Sarıgül yine karşı karşıya geldi

20.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile kavgalı olduğu eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül, aynı gün yerel seçimde Şişli’den aday adayı olduklarını açıkladı.

Şişli’de kılıçlar çekildi İnönü-Sarıgül yine karşı karşıya geldi

Hayri İnönü, 2014’te göreve geldiğinde eski başkan Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül tarafından tehdit edildiğini ileri sürmüş, bu olay mahkemeye yansımıştı. 4 Şubat 2015’te dosya hakkında takipsizlik kararı verilirken, İnönü karara itiraz etmişti. İkili arasındaki kavgada son perde ise Şişli Belediyesi’nde geçmiş dönem bedelsiz tahsis edilen araziler üzerinden yaşandı. Dün, Şişli Belediye Başkanlığına yeniden talip olduğunu açıklayan Hayri İnönü, “Benim işim, Şişli’nin mallarını tekrar Şişli’ye kazandırmak. Onun için bir dönem daha belediye başkanı olmak istiyorum” diyerek arazilere yönelik girişimi sürdüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul’u kazandırma sözü

Aday adaylığı dosyasını CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik’e teslim eden Mustafa Sarıgül ise, “Bugün birlikte geçmişte büyük emek verdiğimiz, çok önemli eserlere imza attığımız Şişlimizi yeniden şahlandırmak için önemli bir adım atıyoruz. Buradan genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da selam ve saygılarımı gönderiyorum. Genel başkanıma buradan söz veriyorum: Yalnızca Şişli’yi değil, İstanbul’u da partimize kazandıracağız” açıklamasında bulundu.