Ekonomi Sistem Global’den www.argeyisor.com

Sistem Global’den www.argeyisor.com

19.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin yüzde 60’ının kuruluşuna danışmanlık veren Sistem Global, Türkiye’nin dört bir yanında 600’den fazla firma ile birebir yaptığı görüşmelere Ar-Ge ve tasarım merkezleri hakkında en çok sorulan soruları toparladı. Daha sonra da bu soruların yanıtlarını veren www.argeyisor.com isimli bir web sitesi oluşturdu.

Sistem Global’den www.argeyisor.com

Sistem Global Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karslıoğlu, “Tüm bu soruları ücretsiz olarak cevaplandırarak katma değerli üretimin önündeki tüm engelleri kaldırmayı planlıyoruz” dedi. Karslıoğlu’nun verdiği bilgiye göre, www.argeyisor.com’da yanıtı bulunan sorulardan bazıları şöyle:

Haberin Devamı

“Ar-Ge/tasarım merkezine özel sağlanan destek ve teşvikler nelerdir? Ar-Ge projesinde çalışan bir Ar-Ge personeli personel desteklerinden ne zamana kadar faydalandırılabilecek? Hem Ar-Ge hem tasarım faaliyetlerinde bulunan bir firmayım, Ar-Ge merkezi mi, tasarım merkezi mi olmalıyım? Ar-Ge merkezlerinde destekten faydalanmayan personel bulundurulabilir mi? Gelir vergisi desteği meslek yüksekokulu ve endüstri meslek lisesi mezunu teknisyenler için de geçerli midir? SGK primleri zamanında ödenmediğinde SGK işveren hissesi desteğinden faydalanılabiliyor mu?”