Cilt Bakımı Sivilce izleri nasıl geçer?

Sivilce izleri nasıl geçer?

13.11.2018 - 15:25 | Son Güncellenme:

Sivilce izleri nasıl geçer? Çoğu insanın bir döneminde sorunu haline gelmiş sivilce ve sivilce izleri için tedavi yöntemleri araştırılıyor. Sivilce izi sorunlarından kurtulmanın birçok çaresi olabilir. İşte bunlardan bazıları...

Sivilce izleri nasıl geçer

Akne, uzun süreli ve sabır isteyen bir tedavi süreci gerektirir. İlaçlar aknelerin şiddetine ve nedenine göre düzenlenir. Derinleşmemiş hafif, yüzeyel olan çukur şeklindeki izlere kimyasal peeling etkili olmakla birlikte, derin ve geniş yüzeyli izlerde mikro iğnelerle yapılan dermaroller tedavisi, lazer, dolgu maddesi gibi farklı işlemler uygulanır. Peki sivilce izleir nasıl geçer?

Haberin Devamı

SİVİLCE İZLERİ NASIL GEÇER?

Sivilce İzlerini Geçiren Maskeler: Cilt üzerinde oluşan sivilce izleri için uygulanacak cilt maskelerinin doğru seçimi, problemlerden kısa zaman içerisinde kurtulmak için önemli bir seçenektir. Uzmanların önerdiği Elma Sirkesi karışımlı maske, bu problemi ortadan kaldırabilmek için önemli seçenekler sunuyor.

Sivilce İzleri için Elma Sirkesi: Cildin ihtiyacı olan vitaminleri sağlayacı özelliği mevcuttur. Bu nedenle cilt bakım maskelerinde kullanılan en önemli bitkisel ürünlerden birisidir. Elma sirkesi, günlük olarak akşam yatmadan önce mutlaka cilde pamuk ile sürülmeli ve masaj yapılmalıdır. Bu, sivilce lekelerinin oluşturduğu boşlukların doldurulması açısından son derece önemli olduğu gibi lekelerin de kapanmasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Sivilce İzleri için Toz Şeker: Toz şeker cilt maskeleri için özellikle peeling etkisi yapan bir maddedir. Toz şeker, ciltte peeling etkisi yapar ve uygulanış şekli yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra her akşam hafif nemli toz şekeri yüzünüze yine masaj yapar edası ile yedireceksiniz.

Sivilce İzleri için Bal: Cildin kaybettiği sıvıyı belli bir miktarda cilde kazandırmak için önemli bitkisel yöntemlerden birisi olarak dikkatleri çekiyor. Herhangi bir karışım olmadan doğal balı yüzünüze sürün ve sonrasında biraz bekleyerek iyice yıkayın.

Sivilce Çıkmasını Engellemek: Sivilce yani tıbbi ismiyle 'Akne vulgaris' çok sık görülen, göreceli olarak tüm bireyleri hayatlarında en az bir kez etkileyen bir deri hastalığıdır. İstatistiklere göre 12-18 yaşlar arasındaki kişilerin %85 i, 25-35 yaş arası erişkinlerin yaklaşık %8 i ve 35-55 yaşları arasındaki erişkinlerin de %3 ünde değişik derecelerde akne görülmektedir.

İlk önce vücudumuzda sivilce çıkmasını engellemek için neler yapacaklarımızı sıralayalım. Vücudunuzun kan dolaşımı artacaktır ve böylece cildiniz yeteri kadar oksijen görecektir. Sivilceleriniz için yapacağınız en kötü şey onları sıkmak olacaktır. Sivilcelerinizi sıkarak iz bırakmasına neden olabilirsiniz ve bu izler kalıcı olabilir. Yüzünüzü günde 2-3 kere ılık su ile yumuşak bir sabun kullanarak yıkayın.

Haberin Devamı

İnternetten bitkisel karışımları araştırın ve ara ara bu karışımları cildinize uygulayın. Gül suyu sivilceler için etkili bir çözümdür. Çay da sivilce ve izleri için etkilidir.

Yazarlar