Gündem Sivilleri vuran terör mevzileri imha edildi

Sivilleri vuran terör mevzileri imha edildi

17.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 56 gün geride kaldı, 12 köy ve nokta daha temizlendi. Harekâtta toplam 3 bin 530 terörist etkisiz hale getirildi. Sivillere ateş açılan PYD/PKK mevzileri ÖSO güçleri tarafından yerle bir edildi.

Sivilleri vuran terör  mevzileri imha edildi

Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün itibarıyla 56. gün geride kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) dün yapılan operasyonlarda dokuz köyle üç tepeyi daha terörden emizledi. TSK ve ÖSO, terörden temizlediği bölgelere doğru kaçmaya çalışan sivillere ateş açılan PYD/PKK mevzilerinin ÖSO birlikleri tarafından vurulma anı kameralara da yansıdı.

Haberin Devamı

Afrin ilçe merkezi etrafındaki kuşatmayı daraltan birlikler, Kafer Çil’i alarak merkeze ait dış mahallelerin 600 metre yakınına kadar ulaşmıştı.

Sivillere ateş açtılar

TSK ve ÖSO, Afrin’in güneyindeki Cinderes beldesine bağlı Yukarı Meski ve Aşağı Meski köyleri ile stratejik öneme sahip 524 ve 544 rakımlı tepeleri YPG/PKK-DEAŞ’tan arındırdı. Birlikler Afrin’in batısındaki Raco beldesine bağlı Şeyh Bilal, kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Küçük Meydan, güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Kurdane köylerini ve stratejik öneme sahip 801 rakımlı tepeyi YPG/PKK-DEAŞ’tan arındırdı.

Yine Raco beldesine bağlı Aşağı Gulyan, Yukarı Gulyan ile Mabatlı beldesine bağlı Kokan ve Darkir köyleri de temizlendi. Böylece gün içinde ele geçen köy sayısı da dokuza yükseldi. TSZK ve Öso’nun kontrol altına aldığı bölge sayısı da 217’si köy ve 44’ü kritik nokta olmak üzere 261’e ulaştı.

Haberin Devamı

Sivilleri vuran terör  mevzileri imha edildi

TSK ve ÖSO Afrin’de ilerleyişini sürdürürken terör örgütü tarafından canlı kalkan olarak kullanılmak istenen siviller de terörden arındırılan güvenli bölgelere kaçmaya çalışıyor. Şeran beldesinde TSK ve ÖSO’nun terörden temizlediği bölgelere doğru kaçmaya çalışan sivillere bölgeyi terk etmelerini engellemek için teröristler tarafından ateş açıldı.

Kaçmaya çalışan sivillerin hedef alınması üzerine TSK ve ÖSO, terör mevzilerini ateş altına aldı. Sivillere ateş açan teröristlerin bulunduğu mevziler, TSK tarafından tespit edildikten sonra bölgeye ulaşan ÖSO’ya bağlı birlikler tarafından uçaksavar ve roketlerle imha edildi.

Sivilleri vuran terör  mevzileri imha edildi

3 bin 530 terörist etkisiz

Genelkurmay Başkanlığı, başarıyla süren Zeytin Dalı Harekâtı’nda 3 bin 530 PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Dün yapılan bilgilendirmede, “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 6 PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 530 olmuştur” denildi. l ANKARA/AFRİN AA