Siyah Noktalara Son !

Bugünden itibaren bir çoğumuzun muzdarip olduğu siyah noktalar maske serisine başlıyorum.

Kozmetik mağazaları bir çok problemimiz için bize seçenek sunabiliyor. Ancak bunların hepsi maalesef işe yaramıyor. Hele ki konu siyah nokta ise. Onlarca ürün deneyip istediğiniz sonucu hala alamıyorsanız, bir de evdeki malzemelerle yapılan tarifleri deneyin.

Öncelikle bilmeliyiz ki siyah noktalar; ciltteki kıl foliküllerinin aşırı yağ ve ölü cilt hücreleriyle tıkanması sonucu oluşur. Bunun düzenli aralıklarla temizlenmesi şarttır.

Bugünkü tarifimiz yapması ve uygulaması çok kolay olan bir tarif.

Malzemeler ;

Sığır Jelatini
Süt

Haberin Devamı

1 yemek kaşığı sığır jelatini ve 1,5 yemek kaşığı sütü bir kap içerisinde homojen hale gelene kadar karıştırın. Daha sonra mikrodalgada 10 saniye kadar ısıtın. Bu ısıtma işlemini jelatinin akışkan bir hale geçmesi için yapmamız şart. Eğer evinizde mikrodalga yok ise, benmari usulü karışımın olduğu kabı sıcak bir suyun içerisine koyabilirsiniz. Karışıma su gelmemesine dikkat edin.

Jelatin ve süt homojen hale gelip sıvılaştıktan sonra siyah noktalarınızın olduğu bölgelere sürün ve kurumasını bekleyin. Tamamen kuruduktan sonra elinizde kenarlardan çıkartmaya başlayabilirsiniz. Hazır siyah nokta bantları gibi kolay bir şekilde teninizden ayrılacaktır.

İşte bu kadar basit. Sadece iki malzemeyle siyah nokta temizliğinizi kolayca yapabilirsiniz.

İşlemin daha verimli olması için, gözeneklerinizin en açık olduğu zamanda bu maskeyi yapmalısınız. Duştan çıktıktan hemen sonrası ve buhar banyosu sonrası gözeneklerinizin en açık olduğu zamandır.

Maskeyi uyguladıktan sonra cilt tipinize uygun bir tonik ile maskeyi uyguladığınız bölgeyi temizlemeyi unutmayın. Tonik hem cildi yatıştırır, hemde düzenli kullanımda siyah noktalardan arınmış büyük gözeneklerin küçülmesine yardımcı olur.

Not: Sığır Jelatinini marketlerde ve pastacılık malzemeleri satan dükkan ve internet sitelerinde bulabilirsiniz.