Siyahlara bürünmenin tam sırası

Her kadının dolabında joker görevi gören siyah kıyafetler moda tarihinde yerini Coco Chanel ile sabitlemiştir. Coco Chanel'e göre siyah, etrafındaki her şeyi silip süpürür; siyah, her şeydir; siyah, mutlaktır.

Siyah, zaman zaman matemin, kasvetin, karanlığın ve sadeliğin rengi olarak düşünülse de modern kadının dolabındaki en geçişli renklerden bir tanesidir. Kullandığınız kumaş ve yapacağınız kombinle siyahı sıkıcı, sade, zarif, gizemli, seksi, kasvetli, klas, asi, gösterişli aklınıza gelebilecek her hale getirebilirsiniz. 'Siyah nasıl giyilir?' sorusunun bir cevabı yok. Söylediğim gibi siyah dolabınızın jokeri.

Haberin Devamı

Neden siyah?

-Hemen hemen bütün renklerle uyum içindedir.

-Günün her saatinde, her ortamda giyilebilir.

-Herhangi bir aksesuarı, detayı ya da vücudunuzun bir bölümünü vurgulamak istediğinizde sahneyi ona bırakır.

-Kusurları örtmekte üzerine yoktur. Zayıf gösterir.

-Ten renginizi ortaya çıkarır. Bütün ten ve saç renklerine yakışır.

Siyah giymenin mevsimi yoktur ancak yazın güneş ışınlarını üzerine çektiği için genellikle sonbahar ve kış aylarında daha çok tercih ediyoruz. Fırsat bu fırsat, soğuk havalar etkisini gösterirken siyahlara bürünmeye başladık. 2016-2017 sonbahar ve kış aylarında siyahlar içinde daha şık ve tarz görünmek isterseniz birkaç ipucu işinize yarayabilir.

İşte o ipuçları:

1. Farklı dokuları birleştirin

Siyahlara bürünmenin tam sırası

Kombininizi sıkıcılıktan uzaklaştırmanın en trend yollarından bir tanesi deri, dantel, kadife, saten, payet, yün gibi farklı kumaşlardan siyah parçaları aynı kombin içinde bir araya getirmek.

2. Bir miktar ten gösterin

Siyahlara bürünmenin tam sırası

Ölçülü miktarda ten göstermek kombininizi daha sıcak hale getirebilir. Dantel kumaşlarla romantizm katabileceğiniz gibi pencere detaylarıyla asi bir havayaratabilirsiniz.

3. Aksesuarlarınızı konuşturun

Siyahlara bürünmenin tam sırası

O çok sevdiğiniz gösterişli ayakkabılarınız var ya, bütün gözleri onlara çekmenin tam sırası. Baştan aşağı siyah kombininizin altında sahne onların olacak. Ya da o parıl parıl parlayan takılarınız. İsterseniz gecenin yıldızı onlar olabilir.

4. Kadife şıklığını deneyin

Haberin Devamı

Siyahlara bürünmenin tam sırası

Kışın yükseleni kadifenin biraz kilolu gösterme handikapı olsa da şıklığını göz ardı etmek imkansız.

5. Sihire inanın

Siyahlara bürünmenin tam sırası

Siyah blazer, siyah stiletto, siyah şapka, siyah çizme, siyah dantel... İnanın bana, bunlar sihirli. Herhangi bir kombine şu parçalardan birini eklediğinizde meydana gelen değişimi düşünün. Sizce de sihirli değil mi?