Siyaset ‘15 Temmuz raporu önümüzdeki dönem gündeme gelebilir’

‘15 Temmuz raporu önümüzdeki dönem gündeme gelebilir’

22.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM’de 15 Temmuz darbe girişimine yönelik kurulan araştırma komisyonun raporuna ilişkin tartışmaların yeniden alevlenmesi üzerine AK Partili hukukçu kurmaylar raporla ilgili atılabilecek adımları değerlendirdi.

‘15 Temmuz raporu önümüzdeki dönem gündeme gelebilir’

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Yeni dönemde yeniden bir komisyon kurulabileceğine işaret eden kurmaylar, “Bu komisyonda kadük kalan ilgili raporu görüşüp tüm süreçleri tamamladıktan sonra Meclis Başkanlığı’na sunabilir; ardından da rapor Genel Kurul’a getirilebilir” yorumunu yaptı. Ancak AK Parti’nin gündeminde henüz bu yönde bir hazırlığın olmadığı da belirtildi. Başkanlığını dönemin AK Parti Milletvekili Reşat Petek’in yaptığı 15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu’nun raporu, yıllar sonra yeniden tartışma konusu oldu. 

Haberin Devamı

Petek, yaptığı açıklamada TBMM’nin internet sitesinde söz konusu rapora ilişkin “Komisyon raporu vermedi, hükümsüzdür” ifadelerine yer verilmesini eleştirirken, raporun yayımlanmama nedeniyle ilgili, “Onu TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a veya İsmail Kahraman’a sorabilirsiniz. Biz Kahraman’a teslim ettik. Tekemmül etti. Ama Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmedi. Şu an iki cilt halinde rapor var ama Meclis Başkanlık Divanı’nın takdiriyle Genel Kurul’a indirilmemiştir. Niye inmemiştir? Ben bilmiyorum” ifadelerini kullandı.