Siyaset 33 fezleke Meclis’te

33 fezleke Meclis’te

25.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekilleri hakkında hazırlanan 33 farklı fezlekenin önceki akşam Meclis’e ulaştığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’lilerin dokunulmazlık fezlekelerine ilişkin, “Süreç neyse, aynen işleyecektir” ifadesini kullandı...

33 fezleke Meclis’te

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekilleri hakkında hazırlanan 33 farklı fezlekenin önceki akşam itibarıyla Meclis’e ulaştığını söyledi. Şentop, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında kesinleşen yargı kararına ilişkin soru üzerine de, henüz bir kararın Meclis’e ulaşmadığını belirtti.

Haberin Devamı

‘Eller iner kalkar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. “HDP’li milletvekillerinin fezlekeleri Meclis’e geldi. Bununla ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?” sorusu üzerine Erdoğan, “Süreç neyse, o süreç aynen işleyecektir. Biliyorsunuz, bu konularla alakalı Meclis’e gelir. Meclis komisyonlarda falan müzakerelerini yapar. Ondan sonra da Genel Kurul’a gelir. Genel Kurul’da da hemen eller iner kalkar” ifadelerini kullandı.

Dün akşam saatlerinde ise TBMM’ye gelen 33 dokunulmazlık fezlekesi Şentop’un imzasıyla, Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon’a havale edildi.

HDP’li 9 vekil var

Haberin Devamı

HDP’li dokuz milletvekili hakkında, 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi olmak suçundan fezleke hazırlanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında yer aldığı 108 sanık hakkındaki iddianamenin kabulünün ardından, Kobani olaylarının meydana geldiği 6-7-8 Ekim 2014’te HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan milletvekilleri hakkında fezleke hazırlamak üzere çalışma başlatmıştı. Bu kapsamda, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç, Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Van Milletvekili Sezai Temelli, Mardin Milletvekili Pero Dundar, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü hakkında, Anayasanın 83. maddesi gereğince milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlenmişti.