Siyaset 6 partinin lideri ilk kez bir arada

6 partinin lideri ilk kez bir arada

13.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için ortak çalışma yürüten 6 partinin lideri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun evsahipliğinde Ahlatlıbel Tesisleri'nde düzenlenen çalışma yemeğinde bir araya geldi...

6 partinin lideri ilk kez bir arada

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, dün akşam Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel Tesisleri’nde düzenlenen çalışma yemeğinde buluştu.

Haberin Devamı

Söz konusu tesis daha önce de liderlerin ikili, üçlü buluşmalarına ev sahipliği yapmıştı. Çalışma yemeğinde liderler, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasının son halinin teyidi ve bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceğine yönelik istişarede bulundu. Üzerinde mutabakata varıldığı belirtilen güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasının nasıl, ne zaman, hangi zeminde, kimler tarafından ve nasıl kamuoyuna açıklanacağını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu karşıladı

Davet sahibi olan Kılıçdaroğlu da, önceki gün Ankara’da öğrenim gören üniversiteli gençlerle buluşmasında, zirveye ilişkin “Bir açıklama yapmayacağız. Metni deklare etmeyeceğiz. Bu metni hangi biçimde, nasıl, kimler tarafından, hangi zamanlamayla açıklayacağımızı konuşacağız” bilgisini vermişti. Kulislere yansıyan bilgilere göre, parlamenter sistem çalışmasına ilişkin mutabakat açıklamasının şubat ayı bitmeden yapılması planlanıyor. Bu süreçte liderlerin ikinci bir buluşmayı gerçekleştirebilecekleri ifade edilirken, mütabakat açıklaması için tercih edilecek mekanın TBMM olabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Ev sahibi Kılıçdaroğlu, toplantı saatinden yarım saat önce tesise geldi. Kılıçdaroğlu sırasıyla Davutoğlu, Uysal, Akşener, Babacan ve Karamollaoğlu’nu karşıladı. Genel başkanlar ‘çalışma yemeği’ formatında gerçekleştirilen buluşmada ilk kez toplu halde fotoğraf verdi. Liderlerin çalışma yemeği saat 19.20’de başladı. Liderlerin masaya dosyalarını koyduğu görüldü. Yemek menüsünde çorba, güveç, etli pazı sarma, zeytinyağlı portakallı kereviz, salata ve tatlı olduğu belirtildi.