Siyaset 8 saat içinde neredeydin?

8 saat içinde neredeydin?

19.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’ndan, ABD’de gazetecileri atlatarak geçirdiği 8 saatte boyunca ne yaptığını soran Bahçeli, İYİ Parti’den de bir heyetin ABD ziyaretine dikkat çekerek, “ABD’yi tavaf etmeye başladılar” dedi.

8 saat içinde neredeydin

ANKARA Milliyet - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Bahçeli konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

HASTALIKLI YAKLAŞIM: Acı üzerinde istismar yapmanın mert ve sorumlu bir tavırla hiçbir ilgisi olamaz. Eğer facianın failleri varsa, bunlar tespit edilirse adli ve idari açıdan muhakkak hesabı da sorulacaktır. Aksini düşünmek bile abestir. Amasra’yı konuşuyorken sekiz yıl önceki Soma felaketini hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklı bir yaklaşımdır. Sosyal medyadan provokasyona heves edenler, ortamı kızıştırmak için devreye girenler hem alçak hem de ahlaksızdır.

RAPORA GEÇİRMEK KOLAY: Henüz acılarımız çok tazeyken, Sayıştay’ın 2017 ile 2019 raporlarında Amasra Müessese Müdürlüğü’yle ilgili bölümleri birden bire servis edip suçlu ve sorumlu arayışına girenlerin önü arkası iyice araştırılmalıdır. Biz Sayıştay raporlarının değerini inkar etmiyoruz, es geçmiyoruz. Fakat Sayıştay raporlarının art niyetliler eliyle siyasi muhalefet haline dönüştürülmesini manidar buluyoruz. Alınacak önlemleri belirli formatta tanzim edilmiş denetim raporlarına geçirmek gayet kolaydır. Yerin üstünde ahkam kesenlerin durumlarıyla, yerin altında kömürün karasına, kayanın ve toprağın zorluklarına göğüs geren kardeşlerimizin muhatap olduğu gerçekler bambaşkadır. Gün yaralarımızı sarma günüdür. Gün acılarımızı paylaşma ve azaltma günüdür.

Haberin Devamı

ABD GEZİSİ: Kılıçdaroğlu’nun ABD’de kendisine eşlik eden gazetecileri de atlatarak 8 saat süreyle ortadan kaybolması ziyadesiyle kuşkuludur. Soruyorum, o gizemli 8 saat içinde neredeydin? Kimlerle fiskos yaptın, kimlerle geniş bir planın parçası olmayı içine sindirebildin? Kılıçdaroğlu bu 8 saatin esrarını, FETÖ’cülerle görüşüp görüşmediğini, Pensilvanya’da mola verip vermediğini açıklığa kavuşturmak mecburiyetindedir. Şimdi de iP heyeti, Türk festivali bahanesiyle ABD’ye gidecekmiş. Zillet ittifakının paydaşları sırasıyla ABD’yi tavaf etmeye başlamıştır.

YIRTIP ATIYORUZ: (AB Komisyonu’nun Türkiye raporu) Baştan ayağa sübjektif, yanlı ve tarafgirdir. Reddediyoruz, gıyaben yırtıp atıyor, muhataplarının başına da külah olarak geçiriyoruz. Biz eğri ağaca yayım, her gördüğümüze de dayım demeyiz.

Haberin Devamı

O ÇEKİCİ KAFANA VUR: (Dezenformasyon düzenlemesi) Halk arasında endişe, korku ve panik yaratanlara cezai sorumluluk yüklemenin neresi hatalıdır? CHP’li milletvekili, eline çekici alıp Genel Kurul kürsüsünde telefon kıracak kadar alçalabilmiştir. Sen o çekici telefona değil, kafana vurursan belki ayılabilir, kendine gelebilirsin. Yalan habere bel bağlamayanlar bu yasadan rahatsız olmaz. 

‘Türkiye’de aptal yok’

Bahçeli, grup çıkışında gazetecilerin ABD Büyükelçisi Flake’in, ülkesinin Türkiye ile Yunanistan arasında taraf olmadığına yönelik açıklamasına ilişkin değerlendirmesini sormaları üzerine, “Aptallar herkesi aptal zannetmesin. Türkiye’de aptal yok” dedi.