Siyaset Adaylara mülakat yapılacak

Adaylara mülakat yapılacak

02.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’de, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimleri için başvuran 6 bin aday adayı için cumartesi günü başlayan değerlendirme maratonunda ilk aşama olan temayül yoklamaları dün tamamlandı.

Adaylara mülakat yapılacak

Yoklamaların sayımı komisyon üyelerince ilde değil genel merkezde yapılacak. Sonuçları sadece genel merkezdeki komisyonlar değerlendirecek ve açıklanmayacak. Sonuçlar ilk olarak Davutoğlu ve yakın kurmaylarına sunulacak. Ak Parti’de aday belirleme sürecinin 2’inci aşamasında ise 6-15 Mart tarihleri arasında genel başkan yardımcılarının başkanlığında, MKYK üyelerinden oluşacak 12 alt komisyon 6 bin 223 aday adayı ile yüz yüze mülakat yapacak. 23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında çalışma yürütecek üst kurulun kimlerden oluşacağına Davutoğlu karar verecek.

Ankara’da çetin yarış
Ankara’da Aski Spor Salonu’nda yapılan temayül yoklamasında da 500’ü aşkın isim yarıştı. Ankara milletvekilleri Yalçın Akdoğan, Emrullah İşler gibi isimler katılamazken 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamayan Ali Babacan, Salih Kapusuz, Cemil Çiçek gibi isimler de katılamadı. Yoklamada, MİT Müsteşarlığı’ndan istifa eden Hakan Fidan, Naci Ağbal, Osman Gökçek, eski Rektör Ünsal Ban gibi çok sayıda isim yarıştı.