Siyaset ‘Af teklifi toplumsal barışa zarar veriyor’

‘Af teklifi toplumsal barışa zarar veriyor’

03.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Af teklifi toplumsal barışa zarar veriyor’

Meclis’te yeni yasama yılının açılmasıyla birlikte HDP’nin yeni dönemin ilk grup toplantısına Cumartesi Anneleri, KHK kapsamında işine son verilen ve geri dönmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen Kenan Güngördü ve Sinan Yerdelen ve Flormar işçileri katıldı. Salondaki toplantı divanına kısa süre önce yaşamını yitiren önceki dönem Şanlıurfa Milletvekilli İbrahim Ayhan’ın, oturma kürsülerine ise tutuklu Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in fotoğrafları konuldu.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, MHP’nin bazı suçların ceza sürelerindeki indirim teklifini, “çetelere affı” öngördüğünü belirterek, “Af teklifleri toplumsal barışın sağlanması temelinde olumlu bir adımdır. Bu teklif, toplumsal barışa zarar vermektedir. Gelin toplumsal barış için, düşüncelerinden dolayı cezaevinde olanları tartışalım.”

Buldan, HDP’nin yerel seçimler için hazırlıklarını sürdürdüğünü belirterek, “Adaylarımızı her yerde halkımızla birlikte belirleyeceğiz. Gayrimeşru yollarla halk iradesini gasbetmelerine asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu. -ANKARA Milliyet