Siyaset Artık bizi temsil edemez

Artık bizi temsil edemez

24.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm süreciyle ilgili açıklamalarına cevap veren Arınç’a en sert tepki Gökçek’ten geldi. Gökçek twitter hesabından ‘İstifa etmeli. Bülent Arınç seni istemiyoruz’ yazdı

Artık bizi temsil edemez

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, çözüm sürecine yönelik açıklamaları nedeniyle eleştirmesine en sert tepki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi. Gökçek, Erdoğan’ı eleştiren Arınç’ı twitter’da hedef aldı. Gökçek, şunları yazdı: “Allah, bu millete ve İslam âlemine bir lider lütfetti. Okyanus ötesindeki güçler ve onun maşalarının tek amacı liderimizi yok etmek. Gezi’yi, 17 ve 25 Aralık’ı denediler olmadı.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde yedi düvel birleşti havalarını aldılar. Şimdi 7 Haziran seçimlerinde tek arzuları HDP’yi barajı geçirtmek. Bunun için CHP Genel Merkezi bile HDP’ye çalışıyor. Paralel yapıya talimat geldi oylarını HDP’ye verecekler.

‘İçimizden vurmak istediler’
Paralel yapı içinde hep bir laf dolaşıp duruyordu. ‘Ak Parti’ye son anda öyle bir darbe vuracağız ki altından kalkmaları mümkün olmayacak’ diye. Bizi içimizden vurmak istediler ve bu darbeyi Bülent Arınç’la gerçekleştirdiler. Olaydan en çok üzüntü duyan kişi ise Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’dur.”

‘Kızı fanatik paralelci’
Arınç’ın damadı Yeter ile çekilen fotoğrafını paylaşan Gökçek, şunları yazdı:
“Arınç’ın kızı ve damadı Doç. Dr. Ekrem Yeter fanatik paralelcidir. Bunu ben söylersem, birileri, ‘iftira’ diyebilir. Buyrun 23 Mart 2014’te Ahmet Hakan Hürriyet’teki köşesinde yazmış. Paralel yapıda kalıp kalmamayı hâlâ kendi nefsiyle tartışan eski bir arkadaş, olayı, ‘Bülent Bey, Fethullah Hoca’mın son kozuydu. Arınç’ın çıkışı paralel yapının talimatıyla oldu. Arınç gibi dava adamı olduğunu söyleyen bir kişinin fitne ateşini yakacak böyle bir söylemi söylemesi başka türlü izah edilemez.
Artık Ak Parti’nin sözcüsü olamaz, bizi temsil edemez. Arınç’a şu andan itibaren düşen görev derhal istifa etmesidir. Acak istifayı, çok zayıf bir ihtimal olarak görüyorum. Bu durumda görev hükümete düşecektir. Arınç, görevden alınmalı. Bülent Arınç seni istemiyoruz.”

Haberin Devamı

Arınç’la mahkemede hesaplaşacağız

Arınç’ın kendisine eleştirilerine, twitter’dan iki sayfalık bir açıklama ile yanıt veren Gökçek, “Bülent Arınç’a açık mektup” diyerek özetle şunları kaydetti:
“Senelerdir yaptığın açıklamalarla hep partinin başına dert oldun. Son olarak sanki Başbakanımızın tarafındaymış gibi gözüküp Cumhurbaşkanımızı eleştirip araya fitne sokmaya çalıştın ve bunu sanki hükümet adına yapıyormuş gibi gözüktün. Bu konuşmanı yaparken çözüm süreci ile ilgili izleme heyeti ile cumhurbaşkanımızın her şeyden haberi olduğunu söyledin. Cumhurbaşkanımız ise tam tersini söyledi. Bu açıklamalarınla Cumhurbaşkanımızı neyle itham etme gayesi güttün. Bugün ise ‘Meğer cumhurbaşkanımızı bilgilendirmemişiz. Bilgilendirmedik ise hata bizim. Cumhurbaşkanımız haklı’ dedin.
‘Fitne ateşini söndürdü’
Şimdi soruyorum önceki günkü Arınç ne yapmak istedi bugünkü Arınç ne yapmak istiyor... Dürüst politikacı söylediğinin arkasında durur... Eğer birgün öyle birgün böyle konuşuyorsan Hükümet Sözcülüğünde ne işin var. Ben seni paralel yapıdan talimat aldığın için tenkit ettim... Sana hakaret etmedim... Fikrimi söyledim... Açıklamalarım Ak Parti’de oynanmak istenen paralel fitne ateşini söndürmüştür.
İçine düştüğün çıkmaz olayları açıklama yerine suçlu insanların telaşıyla hakaret dolu iğrenç bir üsluba dönüşmüştür. Kibar ve mülayim Bülent Arınç gitmiş yerine hakaret yağdıran ve saldırgan bir Bülent Arınç gelmiştir. Ben sana hakaret etmeyeceğim. Çünkü hakaret eden kişi kendi seviyesini ortaya koyar. Ancak seni dava edeceğim hesabını mahkemede vereceksin.
Konuşmanda bana tetikçi dedin. Ben cumhurbaşkanıma veya başbakanıma bir saldırı olduğunda tetikçi değil, gücümün yettiğince kalkan olurum. Senin gibi alttan almam, yiğitçe kavgamı veririm. Bugüne kadar kendi beyanınızla da sabittir ki benim adaylığıma her zaman itiraz ettiniz. Ama ben hiçbir yerde ve hiçbir zaman şahsımla uğraştığınız için sizin hakkınızda tek kelime etmedim. Ancak liderime karşı sürekli olumsuz beyanlarda bulundunuz. Son sözleriniz artık bardağı taşırdı ve beni konuşmak zorunda bıraktınız.
‘Yapıya yardım ettim’
Konuşmanda şöyle bir cümle kullandın: ‘Gökçek’le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim.’ Kastının ne olduğunu ve delillerini mahkemede senden öğreneceğim. Mahkemede hesap sormayan Gökçek namerttir. Son olarak paralel işine tekrar dönelim. Beni yapıya yardım yapmakla suçluyorsun. Bu bir suç ise kabul ediyorum. Sen çok işi bilirsin ben hayır kurumu olan herkese ayrım yapmadan yardımcı olurum. Seninle bu tip hayır müesseselerinde çok kez bir arada bulunmuşumdur. Herşey yasaldır ve adı üzerinde hayırdır. Ancak devletin temellerine dinamit koyan birilerini gördüğüm anda ona karşı olmak boynumun borcudur. Ben şimdi bu paralel hesabın yapanlardan sorulmasını istiyorum. Senin gibi hala gönlümün yarısı paralel yapıda değil.
Kibrini mütevaziliğinin ardına saklayan sayın Arınç, bir daha paralelin talimatıyla cumhurbaşkanım ve başbakanım arasında yeni bir fitne çıkarmaya kalkarsan karşında yine beni bulacağını unutma.”