Siyaset Askere çarşı izni uyarısı

Askere çarşı izni uyarısı

28.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde güvenlik toplantısına başkanlık etti. Toplantıya İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Sezai Bostancı katıldı.

Askere çarşı  izni uyarısı


Toplantıda Hakkari’de askerlerin şehit edilmesi, peşmergelerin Kobani’ye geçişi ve insani yardımlar, Kobani başta olmak üzere bölgedeki durum ve iç güvenlik paketi değerlendirildi. Başbakanlık kaynakları perşmergelerin geçişine ilişkin “süreç devam ediyor” açıklaması yaptı.
İçişleri ve askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Hakkari’de çarşı iznine çıkan askerlerin arkalarından yaklaşılarak şehit edilmeleri askeri de harekete geçirdi. Askerin kışladan çıkışta takip edilmesinden, gideceği yerlere kadar dikkatli davranmaları konusunda uyarı yapılması hatta risk olan yerlerde izinlerin bir süre için yeniden değerlendirilmesinin dahi gündemde olduğu ifade edildi. Bu kapsamda terör örgütlerinin “yöntem değiştirip değiştirmediği” konusunun da yapılan toplantılarda ele alındığı kaydedildi.