Siyaset Atatürk sergisi Millet Kütüphanesi’nde açıldı

Atatürk sergisi Millet Kütüphanesi’nde açıldı

11.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Selanik’ten Anıtkabir’e Gazi Mustafa Kemal Atatürk” sergisi dün Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde ziyaretçilere açıldı.

Atatürk sergisi Millet Kütüphanesi’nde açıldı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nca düzenlenen sergide 35 fotoğraflık seçki, kütüphanenin fuaye alanında, 132 fotoğraflık seçki ise sergi alanında yer aldı. 132 fotoğraflık seçkide Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evden başlayarak ailesi, yakın çevresi, Milli Mücadele dönemi, Cumhuriyet dönemi faaliyetlerini kapsayan ve 87 fotoğraftan oluşan ana seçki, 1938 yılında naaşının Dolmabahçe Sarayı’ndan Etnografya Müzesi’ne naklini kapsayan 30 fotoğraftan oluşan seçki ve son olarak 1953 yılında naaşının müzeden Anıtkabir’e naklini kapsayan 15 fotoğraftan oluşan seçkiden oluştu. Sergide yer alan fotoğraflar kronolojik sıralı ve açıklamalı olarak katalog haline getirilirken, 850 adedinin sergiyi gezenlere hediye edileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Sergiyi gezen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Atatürk’ün eşi Latife Hanım ile yaptığı ziyaretlere, bulunduğu sosyal ortamlara ve çok sık görülmeyen gençlik dönemine ait fotoğraflar ile Libya’da, Şam’da, Balkanlar’da ve bölgenin pek çok yerinde çekilmiş fotoğrafların bulunduğunu anlattı. Oktay, “‘Libya’da ne işimiz var?’ diye soranların gelip sergiyi gezmelerini önerdim, buradan bir kez daha öneririm” diye konuştu.