Siyaset Bahçeli: İstanbul dışında her bölgede adayımız olacak

Bahçeli: İstanbul dışında her bölgede adayımız olacak

01.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bahçeli, yerel seçimde ittifak görüşmesi yaptıkları AK Parti cephesinden gelen açıklamaları “İkide bir pozisyon tebliğine lüzum yok, ‘Birinci partiyiz’ sözlerine ihtiyaç yok” sözleriyle eleştirdi.

Bahçeli: İstanbul dışında her bölgede adayımız olacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam Kampı’nda yerel ittifak, af teklifi başta olmak üzere gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Bahçeli, İstanbul dışında her bölgede aday çıkaracaklarını açıklarken, yerel ittifaka
ilişkin resmi görüşmelerin yersiz açıklamalarla sulandırılmamasını istedi. Bahçeli, şunları söyledi:

Haberin Devamı

CHP GİBİ OLAMAYIZ: Milletimiz işsiz ve yoksul kalırken; faiz, enflasyon ve kur ateş saçarken hükümet yıpranır mı yıpranmaz mı, böyle gider mi gitmez mi tartışmalarına kilitlenmek, siyasi parsa toplama gayesine kapılmak gayri milliliktir. Biz, CHP gibi olamayız, CHP gibi davranamayız.

DURUŞUMUZDA TADİLAT YOK: 31 Mart’a (yerel seçimler) kazanç-kayıp prizmasından bakamayız. Duruşumuzda bir değişim, herhangi tadilat yoktur. Fakat tezvirattaki artış, tefrikadaki büyüme de gözümüzden kaçmamıştır. Buna gerek yoktur. 31 Mart’ta, 24 Haziran’ın kazanım ve hakları tartışmaya açılmasın diyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zaafa uğramasın beklentisindeyiz. Bu sorumluluğun da Cumhur İttifakı’nın iki paydaşına düştüğünü hem ihtimamla ifade
hem de ikazla ileri sürüyoruz.

Haberin Devamı

MHP KİMSEYE MUHTAÇ DEĞİL: Yeri gelmişken, Milliyetçi Hareket Partisi hiç kimseye, hiçbir çevreye muhtaç ve mecbur değildir. Bizim derdimiz Türkiye’dir, Türk milletidir, Cumhur İttifakı’nın diri ve dik duruşunu devam ettirmesidir.
Özgül ağırlığımız, güçlü potansiyelimiz siyasi temsilimizin çok üstündedir.

POZİSYON TEBLİĞİNE LÜZUM YOK: 31 Mart 2019’u, Türkiye’nin 2023’ten önceki son virajı, yeni hükümet sisteminin son imtihanı olarak yorumluyoruz. Bize siyasi güç hatırlatması yapılmasına gerek yoktur. İkide bir pozisyon açıklaması tebliğine lüzum yoktur. “Birinci partiyiz, her ilde aday çıkaracağız” sözlerine ihtiyaç da yoktur. Biz her şeyin bilincindeyiz. Şayet siyasi güçlerin yarışma ve rekabetine girilirse oradan bir sonuç çıkmayacağını, polemik ve söz düellolarının eksik olmayacağını da biliriz.

İSTANBUL’DA SÖZÜMÜZ SÖZ: Türkiye’nin sistemsel olgunluğu, yeni hükümet sisteminin emniyeti, herhangi bir kazaya uğramaması nedeniyle parti olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday çıkarmayacağız. Bu kararımızı İstanbul’dan vazgeçmek olarak yaftalayan zeka özürlülerin yüzüne dahi bakmaya tenezzül etmeyeceğiz. Bunun haricinde her seçim bölgesinde, her büyükşehir, il, ilçe ve beldede adaylarımız olacaktır.

RESMİ GÖRÜŞMELERİ SULANDIRMAYIN: İki partinin görevlendirilmiş kişi ya da heyetleri seri görüşmelerini elbette yapabileceklerdir. Bu görüşmeler gayri resmi değil, resmidir. Resmi görüşmeleri sulandırmanın, itibarsızlaştırmanın, saptırmanın manası yoktur. Kafasının içi taktiklerle meşum, aklı kurnazlıklarla meşgul olanlar Cumhur İttifakı’ndan içten içe rahatsızlık duyabilirler. Ama bu ittifak yaşayacak, bu ittifak dosta da düşmana da kalıcı mesaj olacaktır.

Haberin Devamı

‘Teklifimiz ne genel ne de özel aftır’

Ceza indirimi önerimizin dayandığı asıl amil ve esaslar şu şekildedir: İç barış ve huzur ortamına katkı sağlamak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişte sosyal, ekonomik ve toplumsal kucaklaşmayı bir nebze de olsa sağlamlaştırmak, cezaevlerinde insani olmayan birikme ve yığılmaları sadeleştirmek, FETÖ’cü hakim ve savcıların adalet ve hukuka vermiş olduğu tahribatları gidermek, “kader mahkumu” diye tarif ettiğimiz tutuklu ve mahkumları şartlı da olsa sağduyuyla sahiplenmektir. Teklifimiz ne genel ne de özel aftır. “Rahşan Affı tekerrür ediyor”, “Çakıcı Affı geliyor”, “Anayasa Mahkemesi kanunun niteliğine bakar, eşitlik ilkesi doğrultusunda kapsamını emsal kararlarda olduğu üzere genişletir” diyenler, acele ve ezbere konuşanlardır.

Haberin Devamı

UYUŞTURUCU YANITI: Diyorlar ki, uyuşturucu tacirleri de kapsam içinde. Diyorlar ki, çete ve organize suç örgütlerine de ceza indirimi getiriliyor. Bir defa, uyuşturucu konusunda hiç kimse bize ayar veremez, söz söyleyemez. MHP zehir tacirleriyle, uyuşturucu baronlarıyla kıyasıya mücadeleyi öneren, kıran kırana uğraşmayı öngören ahlaki bir zihniyete, milli bir zekaya haizdir.

UTANMALARINI ALDIRMIŞ GERZEKLER: Kalemlerini silah gibi kullanan zavallılar, teröristlerin affı için düne kadar kuyruğa girmişken, bugün bizi tenkide kalkışmaları münafıklık alametidir. Bize parmak sallanması, “aha açığa düştünüz, teklifiniz patladı, çelişkiye düştünüz” ima ve ilanı yapanlar ya utanmalarını aldırmış gerzeklerdir ya da her şeyi saptırmaktan zevk duyan nöbetçi provokatörlerdir.

Haberin Devamı

UÇURUMDAN MI ATALIM?: Cezaevlerinde uyuşturucu suçundan dolayı 36 bin 212 hükümlü, 14 bin 174 tutuklu olmak üzere toplam 50 bin 386 kişi bulunmaktadır. Bunların çoğu kullanılan, tutsak düşürülmüş, muhtaçlıkları sömürülmüş, vicdanı rehnedilmiş, aklı kiralanmış kişilerdir. Ne yapalım, bunların hepsini kamyon kasalarına doldurup uçurumdan aşağıya mı yuvarlayalım?

HUKUKEN TEMELİ YOK: Sayın Cumhurbaşkanı, “Kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur” diyor. “Devlet, ancak kendisine karşı işlenen suçları affeder” görüşünü seslendiriyor. Bu yaklaşıma saygı duyuyoruz ama tartışmalı olduğunu, hukuken temeli olmadığını da biliyoruz. Eğer kişilere karşı işlenmiş suçları kişiler affeder veya ceza tenkisatı yaparlarsa o zaman adalet ve hukuka gerek ve ihtiyaç kalacak mıdır?

‘Talep gelirse görüşürüz’

Bahçeli, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yereldeki ittifakın yasal alt yapısı ve Cumhurbaşkanı ile görüşmeye ilişkin sorulara, “Cumhur ittifakında tecrübe kazanıldıysa yerel seçimde o tecrübeden yararlanılabilir. Cumhurbaşkanı ile henüz görüşme olmadı. Talep gelirse görüşürüz” karşılığını verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ABD’li McKinsey şirketiyle çalışması konusunda gelen eleştirilerin anımsatılması üzerine Bahçeli, “CHP’de bu açıklamayı yapan şahsiyet Kemal Derviş’le ilişkisini kamuoyu ile paylaşırsa iyi olur” dedi.

Yazarlar