Siyaset Bahçeli: Türkçe Türk milletinin şah damarı

Bahçeli: Türkçe Türk milletinin şah damarı

26.09.2013 - 16:34 | Son Güncellenme:

.

Bahçeli: Türkçe Türk milletinin şah damarı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkçenin, “Türk milletinin şah damarı, can evi, varlığının zırhı” olduğunu belirterek, “Türk milletinin dili Türkçedir. Bu gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyeceği gibi, sözde demokratikleşme paketlerinin içine bölücülerin, teröristlerin heves ve hedeflerini koyma teşebbüsü de bir işe yaramayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, Dil Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Türk Dil Bayramı olarak kutlanan Birinci Dil Kurultayı’nın yıldönümünün, “Türkçeye duyulan sorumluluğun, sevginin, hürmetin ve bağlılığın en somut, en canlı göstergelerinden biri” olduğunu kaydetti. Milli hafızayı, milli hatırayı ve milli tecrübeyi nesilden nesile aktararak ulaştıranın ve milli kültürü, milli kimliği, milli vicdanı yeşerterek yaşatan, aynı zamanda geleceğin umutlarıyla buluşturanın dil olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları ifade etti:

Türkçe; Türk milletinin şah damarı, can evi, varlığının zırhıdır. Türkçe tökezlerse Türk milleti kaybedecek, bozguna uğrayacak ve Türk vatanı habis emellerin, ifrit niyetlerin, fitne ateşinin hışmına uğrayacaktır. Dilden başlayacak çözülmenin, ayrışmanın ve bölünmenin felaketlere neden olacağı, bin yıllık çatının temel direklerini havaya uçuracağı mutlaka idrak edilmelidir. Elbette Türk milletinin dili Türkçedir. Bu gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyeceği gibi, sözde demokratikleşme paketlerinin içine bölücülerin, teröristlerin heves ve hedeflerini koyma teşebbüsü de bir işe yaramayacaktır. Anayasa değişikliği yoluyla Türkçenin varlığına pranga geçirmeye, mahalli ölçekteki dillerle aynı kategoriye indirmeye, anadilde eğitim veya kamu hizmeti vasıtasıyla parçalanmanın zaman ve zeminini inşa etmeye yeltenenler boş yere uğraşmamalıdır. Bu kapsamda Türkçemizi mahcup, mağlup ve yılgın hale kimse sokamayacaktır. Bilinmelidir ki, dilimiz stratejik kuvvetimiz olduğundan milli bünyenin ayakta kalabilmesi ve uyanık durabilmesi Türkçe ile ve tarih şuuruyla mümkündür.”

Haberin Devamı

-“TÜRKÇENİN YOZLAŞMASINA KARŞI HERKES DİKKATLİ OLMALI”-

Türkçenin yozlaşmasına, kompleksli yaklaşımlarla yıpratılmasına, pop kültürün amansız saldırılarına karşı herkesin dikkatli olması gerektiğine de değinen Bahçeli, “Türk Dil Bayramı’nda, bu gerçeklerin bir kez daha samimi şekilde ele alınmasını, Türkçe’nin sonuna kadar savunulmasını ve hiçbir şekilde de dilimizden ödün verilmemesini diliyor, bunların her daim ısrarlı ve inançlı takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum. Bu duygularla büyük milletimizin Türk Dil Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Türkçe’nin gelişmesi, büyümesi ve yıldız gibi parlaması için emek ve çaba gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarını ve kutlu ecdadımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum” dedi.(