Siyaset Başörtülü ilk vali olarak tarihe geçti

Başörtülü ilk vali olarak tarihe geçti

13.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle 10 ilin valisi yer değiştirdi; dokuz ilin valisi Mülkiye Başmüfettişliği’ne getirildi, yerlerine yeni isimler atandı. Afyonkarahisar Valiliğine atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, ilk başörtülü vali oldu.

Başörtülü ilk vali olarak tarihe geçti

 

Kararnameyle Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bartın Valisi Sinan Güner, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, “vali-mülkiye başmüfettişliği” görevine getirildi. Uşak Valisi Funda Kocabıyık geçtiğimiz günlerde eşi, eski AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın Gezi Davası’nda verilen mahkumiyet kararlarına yönelik eleştirisinin ardından geçici olarak İçişleri Bakanlığı emrine alınmıştı.

Haberin Devamı

Kararname ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güren Yiğitbaşı da Afyonkarahisar’a vali olarak atandı. Yiğitbaşı, ilk başörtülü vali olarak tarihe geçti. 1979 Ankara doğumlu olan Yiğitbaşı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Doktorasını yaptığı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde  Doçent olarak görev yaptı. 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne karşı mücadelede kadınların rolünü konu alan “Kalplerin Direnişi” adlı belgesele imza atan Yiğitbaşı, evli ve üç çocuk annesidir.