Siyaset 'Bir anneye bunu yapmak günahtır'

'Bir anneye bunu yapmak günahtır'

06.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM’deki görüşmede annelerden birisi oturma eylemine müdahale sırasında vücudunda oluşan morlukları gösterdi. Gözleri dolan Kılıçdaroğlu, “Bir anneye bunu yapmak günahtır. Anneler asla şiddetin içinde olamazlar” dedi.

Bir anneye bunu yapmak günahtır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 yıldır gözaltında kaybolan yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri topluluğundan Hanım Tosun ve Hanife Yıldız ile İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon üyesi Sebla Arcan’ı kabul etti. Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki makamında geçen salı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede, CHP İstanbul milletvekilleri Turan Aydoğan ve Ali Şeker ile Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de hazır bulundu.

Haberin Devamı

‘Destek’ talimatı

Alınan bilgilere göre, Hanım Tosun ve Hanife Yıldız, Kılıçdaroğlu’ndan taleplerini duyurmak ve TBMM’de bazı temaslarda bulunmak için destek istedi. Annelerin, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile görüşmek istediklerini de Kılıçdaroğlu ile paylaştıkları kaydedildi. Bunun üzerine beraberindeki partililere annelere yardımcı olmaları talimatını veren Kılıçdaroğlu’nun partisinin hukukçu milletvekillerinden de Cumartesi Anneleri’ne hukuki açıdan destek olmalarını talep ettiği belirtildi.

Gözleri doldu

Görüşme sırasında annelerden birinin, eylemlerinin 700. haftasındaki polis müdahalesi sırasında yaşanan olaylarda şiddet gördüğünü anlatırken, Kılıçdaroğlu’na kolundaki ve sırtındaki morlukları gösterdi. CHP liderinin bu sırada duygulanarak, gözlerinin dolduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Bir anneye bunu yapmak günahtır. Olamaz böyle bir şey. Anneler asla şiddetin içinde olamazlar, provokasyonun içinde olamazlar. Bu iktidarın bakış açısında gerçekten bir anormallik var” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hak arama mücadelenizde yanınızdayız. Sizlerin barışçıl eylem yapma hakkına sahip çıkmak için elimizden gelen desteği verdik, vereceğiz” ifadelerini kullandığı belirtildi.