Siyaset 'Bizim hedefimiz 84 milyona hizmet'

'Bizim hedefimiz 84 milyona hizmet'

30.03.2022 - 06:35 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bizim hiçbirimizin bireysel beklentisi yok. Beklentimiz vatandaşın huzur içinde yaşamasıdır. 84 milyona hizmet etmek... Altı liderin de ortaya koyduğu hedef bu” diye konuştu.

Bizim hedefimiz 84 milyona hizmet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü TBMM grubu toplantısında "Hiçbir kurumun esamesi okunmuyor. Bütün yetkiler bir kişide toplanmış. O kişi Türkiye'yi sorunlar yumağı içine sürükledi. Nasıl çıkacağız?” diyerek iktidara 5 tavsiyede bulundu. Kılıçdaroğlu özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

MACERAYLA YÖNETİLMEZ: Hep diyorlar ya ‘CHP hep eleştiriyor ama hiç öneri getirmiyor’. Bu sefer beş tavsiyem olacak. Birinci tavsiyem şu; maceracı para ve kur politikalarından vazgeçin. Devlet macerayla yönetilmez. Siz devletin Merkez Bankası'na arkeolog atarsanız o devlette liyakat yok demektir. Borç para almak için Körfez ülkelerine tura çıkıyoruz. Milli Kurtuluş Savaşını veren bir ülkenin yönetimi borç para için gidip boyun eğer mi, gerdan kırar mı? Benim ağrıma gidiyor. Bahçeli’nin hiç ağrına gitmiyor.

NAS OLDU PAS: İkinci tavsiyem, kur korumalı mevduata derhal son verin. Fakirden alıp zengine veriyorsunuz. Şimdi ben AK Partili kardeşlerime şunu sormaz mıyım, nas dediler, din-iman dediler, yüzde 92 faizin neresinde din var, iman var, Kur’an var kardeşim? Faiz veriyorsunuz yüzde 92, vergi almıyorsunuz. Beyefendi çıkmış çocuk bezinden vergiyi indiriyorum diyor. Asıl bunlardan alacaksın vergiyi. Yüzde 92 faizi nereden ödüyorsun. İşte o çocuk bezi, ekmek simit alan, çay içen insanların ödedikleri vergileri alıp bir avuç kişiye veriyorsun. Bu mudur adalet? Yüzde 92 faiz veriyorsunuz, nas diyordunuz, ne oldu da nas birden bire pas oldu? Ülkenin ilahiyatçılarına da sesleniyorum, yaa her şeyi ben mi konuşmak zorundayım, niye konuşmuyorsunuz?

Haberin Devamı

ARKANDA DURURUZ: Üçüncü tavsiyem; Hazineyi ölçüsüz yük altına sokan kamu özel işbirliği, tam bir soygun düzeni. Döviz garantili inşaatlar. Derhal bunu Türk Lirası'na çevir. Çıkıp şunu dersin; 'Ben bunu yapıyorum, CHP’de benim arkamda kapı gibi duracak'. Vallahi de billahi de kapı gibi dururuz. Cesur ol kardeşim. 'Ben soyguna izin vermem, emekten yanayım' de. En büyük desteği CHP’den alacaksın. Destekleyeceğiz seni.

AĞRIMA GİDİYOR: Dördüncü tavsiyem; Allah aşkına şu Katar aşkından vazgeçin kardeşim. Bahçeli’nin ağrına gitmiyor bunlar, alkışlıyor. Benim ağrıma gidiyor. Ben ülkemi seviyorum. Benim milliyetçilik anlayışım onun ki gibi değil. Bu ülkenin çıkarları üzerine milliyetçilik anlayışım var. Katar'a canlı koyun gönderiyorsun, Türkiye'de millet perişan. Bizim vatandaşımız çocuğuna et yediremezken, ete yüzde 48 zam yapıyorsun, eti yurt dışına götürüyorsun.

Haberin Devamı

MGK GÖREVİNİ YAPMADI: Beşinci tavsiyem, tarımda ve enerjide Türkiye’yi dışa bağımlı hale getirdiler. Yağmur duasına çıkar gibi ayçiçek yağı gemileri gelsin diyoruz. Şeker karaborsaya düştü. Gıda krizi kapımızda. Çiftçiye 211 milyar lira alacağını ödeyeceksin. Enerjide de dışa bağımlıyız. Hatta tek devlete yüzde 60 bağımlıyız. MGK'da gündeme getirildi mi bu? Getirilmemişse MGK görevini yapmamıştır.

ALTILI MASA: Altı lider bir araya geldik. Birlikteliğimizi bozmayı amaçlayan Seçim Kanunu teklifi üzerinde görüştük. Hangi kanunu getirirlerse getirsinler anlamadıkları bir şey var; bu millet kararını verdi. Kanunu istediğiniz kadar değiştirin, sizi göndereceğiz. Allah'ın izniyle göndereceğiz, yolcu edeceğiz onları. 

RAMAZAN TALİMATI: Ramazan ayına gireceğiz. Bütün belediye başkanlarıma şunu söylüyorum, bulunduğunuz belde de il ilçe belde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

BİREYSEL BEKLENTİMİZ YOK: Bizim hiçbirimizin bireysel beklentisi yok. Beklentimiz vatandaşın huzur içinde yaşaması. Hiçbirimiz devletin hazinesine el uzatma gibi bir niyet asla taşımadık ama devletin hazinesine el uzatanlara birlikte hesabını soracağız. Hiçbirimiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik, hakkını yedirmemeye de kararlıyız. 84 milyona hizmet etmek... Altı liderin de ortaya koyduğu hedef bu.

Haberin Devamı

Başkanlara ödül takdim etti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'İkinci Yüzyıl Yerel Yönetim Proje Ödül Töreni'ne katıldı. Kılıçdaroğlu, tüm belediye başkanlarını temsilen 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e verdi. CHP lideri, EXPO çalışmaları nedeniyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a da ödül takdim etti.