Siyaset ‘Bosna Hersek’te yeni bir ihtilafa izin veremeyiz’

‘Bosna Hersek’te yeni bir ihtilafa izin veremeyiz’

19.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek’in bölgesel istikrar bakımından kilit konumda olduğunu vurgulayarak, “Dolayısıyla Bosna Hersek’te yeni bir ihtilafa izin veremeyiz. Herkesin bu konuda sorumlu davranması lazım” dedi. 

‘Bosna Hersek’te yeni bir ihtilafa izin veremeyiz’

SARAYBOSNA İHA  - Çavuşoğlu, Saraybosna’da görüştüğü Bosna Hersekli mevkidaşı Bisera Turkoviç ile anlaşmaların imza törenine katıldı. İmzaların ardından basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Bosna Hersek’i desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Çavuşoğlu, “Beş Balkan ülkesini kapsayan bu ziyaretimiz bölgesel istikrara verdiğimiz önemin bir göstergesi. Bosna Hersek bölgesel istikrar bakımından kilit konumdadır. Dolayısıyla burada, Bosna Hersek’te yeni bir ihtilafa izin veremeyiz. Herkesin bu konuda sorumlu davranmalı” dedi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çavuşoğlu, basına yansıyan ve Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan-Hırvatistan liderleri arasında toplantı gerçekleştirilmesi planına yönelik, “Biz Türkiye olarak Bosna Hersek’in ve Batı Balkanların istikrarı için üçlü istişare mekanizmalarının kurulmasına öncülük ettik. Bosna Hersek’in istikrarı ve ekonomik kalkınması için ister siyasi düzeyde ister ekonomik düzeyde her türlü üçlü, dörtlü, ikili formatlarda, tarafların da kabul edeceği formatlarda biz bir araya gelmeye Türkiye olarak hazırız ve bu konu da da zaten her zaman tarafları da teşvik ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu, Saraybosna temasları kapsamında Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç ve SDA lideri Bakir İzetbegoviç’in yanı sıra Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Hırvat üyesi Zeljko Komsic ile bir araya geldi.