Siyaset Bozdağ üçüncü kez Adalet Bakanı oldu

Bozdağ üçüncü kez Adalet Bakanı oldu

30.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün görevden affını isteyen Abdülhamit Gül'ün talebini kabul ederek yerine TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı'nı yürüten Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ'ı atadı. Bozdağ üçüncü kez bu koltuğa otururken, anayasa uyarınca milletvekilliği düştüğü için AK Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 285'e geriledi. Gül, törenle 2017 yılında Bozdağ'dan devraldığı görevi 4 yıl 6 ay 10 gün sonra yine Bozdağ'a devretti.

Bozdağ üçüncü kez Adalet Bakanı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gül'ün "af talebi"ni kabul edip yerine Bozdağ'ı atadığına ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Kararın hemen ardından Gül, twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'a başarılar diliyorum" dedi. Bozdağ da, sosyal medyadan paylaştığı mesajda, "Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı görevini şahsıma emanet eden Cumhurbaşkanımız Sayın R.Tayyip Erdoğan’a takdir/tensipleri için şükranlarımı sunuyorum. Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül kardeşime hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gözleri doldu

Devir teslim töreninde konuşan Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "destekleri için" teşekkür ederken, "Elbette her makam geçici. Aslolan miletimizin kalbindeki makam... Adaletin, devletin en temel değeri olarak korunması için elimizden gelen tüm çabayı sürdürdük. Yargının eğileceği tek mercinin adalet ve hukuk anlaşıyı olduğunu; anayasa ve kanunlardan başka hiçbir yerden, hiçbir kişiden, hiçbir kurumdan ve merciden emir almayacağını ortaya koyduk" dedi. Gül'ün devir teslim töreninde gözlerinin dolduğu görüldü.

‘Milletimizin beklentilerini biliyoruz’

Bakan Bozdağ da görevi şahsına tevdi ettiği için Cumhurbaşkanı'na şükranlarını sunarak şunları söyledi: "Gücümüzün yettiği, aklımızın erdiği derecede Cumhurbaşkanımız, kabinemiz, parlamentomuz ve paydaşlarımızla istişare içinde, daha iyisini, daha doğrusunu yaparak yolumuza devam edeceğiz. Rehberimiz hukuk olacaktır. Anayasaya sadakat içinde, kanunlara bağlı biçimde vazifemizi yerine getireceğiz. Milletimizin adaletten beklentilerini biliyoruz. O beklentilere azami derecede cevap vermek için gayret içinde olacağız.”

Haberin Devamı

İki yılda yedi bakan değişti

10 Temmuz 2018’de açıklanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde, 2022 yılı itibarıyla yedi bakan değişikliği yaşandı. Görevden alınan ilk isim Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan oldu. Daha sonra sırasıyla Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan koltuklarını devretti. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının ikiye bölünmesiyle Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na  Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine de Vedat Bilgin getirildi.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  ile Hazine  ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ da koltuklarını devreden diğer isimler oldu.