Siyaset ‘Bu bütçede işsizliğe ve enflasyona çare yok’

‘Bu bütçede işsizliğe ve enflasyona çare yok’

28.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2022 yılı bütçe teklifi için “Bu bütçede yoksulluğa, enflasyona, işsizliğe çare yok; gelir dağılımındaki adaletsizliğe çözüm yok. Bu bütçede millet yok” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, özetle şunları kaydetti:

‘Bu bütçede işsizliğe ve enflasyona çare yok’

 

HER HAFTA YENİ KRİZ: Sayın Erdoğan’ın milli güvenlik tanımı, kendi koltuğunun güvenliğinden başka bir şey değil. Koltuğunu sallayan her şey ve herkes, kendisi için bir milli güvenlik tehdidi. Geçinemiyor musun? Teröristsin. İflasın eşiğinde misin? Hainsin. Sosyal medyada eleştiri mi yazdın? O zaman milli güvenliğimiz için bir tehditsin. Oysa ülkemizdeki esas millî güvenlik tehditleri aslında nedir biliyor musunuz? Bu ucube sistemin pençesinde Türkiye her hafta yeni bir krizle karşı karşıya kalıyor ve ülkemiz bu kriz sarmalında hırpalanırken olan her zamanki gibi milletimize oluyor.

Haberin Devamı

YAZIKLAR OLSUN: (Türkiye’nin Gri Liste’ye alınması) Gri Liste’de dünyanın en büyük ilk 10, ilk 20 ekonomisi arasından hiçbir ülke yok. İlk 30 ekonomisi arasından ise sadece Türkiye var. Listede Burkina Faso, Zimbabwe, Uganda, Filipinler, Kamboçya, Suriye var. Eğer ülkenizde yoğun miktarda para aklanıyorsa, terörist gruplar, ülkenizden finansman sağlıyorsa ve siz bu sorunlara karşı hiçbir mücadele sergilemiyorsanız işte o zaman Gri Liste’ye giriyorsunuz.

‘Adaletsiz bir bütçe’

SON KAZIĞIN BÜTÇESİ: Sayın Erdoğan’ın 2022 bütçesinde yoksulluğa, enflasyona, işsizliğe çare yok; gelir dağılımındaki adaletsizliğe çözüm yok. Bu bütçede çiftçilerimize yeterli destek yok, milletin borçlarına çare yok. Ez cümle bu bütçede millet yok. Millet yok ama mesela beşli müşteri garantisi çetesi var. Bütçeye onlar için 2022 yılında 42 buçuk milyar lira daha ödenek konulmuş. Milyonlarca çiftçiye verilen desteğin iki katı para demek. Bu bütçe Sayın Erdoğan’ın giderayak milletimize attığı son kazığın bütçesidir.