Siyaset ‘Bukalemun ittifakı’

‘Bukalemun ittifakı’

15.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin kurduğu Millet İttifakı’nı eleştirirken, “Bölücü örgüt siyasi uzantılarını da kollarının altına aldılar, marjinal, sapkınlar ve ezan ile bayrak düşmanlarını da yanlarına aldılar. Nabza göre şerbet veren doğuda bölücü, batıda Atatürkçü, Ankara’da ülkücü olan, her şekle giren bir bukalemun ittifakı oluşturdular” dedi.

‘Bukalemun ittifakı’

Erdoğan, Ankara Yenimahalle mitinginde şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

BEN DE YENİMAHALLELİYİM: Ben de artık Yenimahalleliyim. Belki de bilmiyorsunuz; Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra Keçiören’den Beştepe’ye taşındık. 4 yılı aşkın süredir sizlerle komşuyum. Bu Külliye Yenimahalle’ye yakışmadı mı?.. Mevlam yol arkadaşlığımızı daim eylesin... 31 Mart’ta Yenimahalle hasretine artık bir son vermemiz gerekiyor. İlçemizi gönül belediyeciliğine kavuşturmamız lazım... Veysel Tiryaki kardeşimizi tanımak için Altındağ yeter. Üç dönem kuralı sebebiyle aday yapmadık. Şimdi hizmetin ihtiyacı olduğu önemli ilçelerden bir tanesi, en uygun yer Yenimahalle dedik. Tecrübe ise tecrübe; gençlik ise gençlik. Yürüyemeyen, ayakta duramayanlarla bu iş olmaz. Bu konuda tecrübelilere ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

ALENGİRLİ İŞLERE BULAŞAN ZAT: Biz başarıyı ödüllendirirken muhalefet neyi tercih etti. Tencere yuvarlanıp kapağını bulurmuş. Bay Kemal büyükşehirde kendisi gibi birini buldu. 9 yılda dokuz seçim kaybeden CHP Genel Başkanı kendisi gibi sürekli kaybeden birini aday yaptı. İki defa sandıkta yenilmiş hatta belediye başkanlığı yaptığı ilçede yüzde 10’u zor almış şahsı Ankaralının karşısına çıkardılar. Seçim öncesi CHP kapısından ayrılmayan, alengirli işlere bulaşan bu zatı Ankara’ya dayattılar. Bölücü örgüt siyasi uzantılarını da kollarının altına aldılar, marjinal, sapkınlar ve ezan ile bayrak düşmanlarını da yanlarına aldılar. Nabza göre şerbet veren doğuda bölücü, batıda Atatürkçü, Ankara’da ülkücü olan, her şekle giren bir bukalemun ittifakı oluşturdular... CHP’nin başındaki zat Ankara’da sürekli bozkurt işareti ile dolaşıyor. Hayda! Nereden çıktı? Yanındaki hanımefendi de buralarda vatan millet edebiyatı yapıyor.