Siyaset Bülent Tüfenkçi kimdir, kaç yaşında? Bülent Tüfenkçi biyografisi...

Bülent Tüfenkçi kimdir, kaç yaşında? Bülent Tüfenkçi biyografisi...

24.03.2021 - 16:00 | Son Güncellenme:

Bülent Tüfenkçi kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ak Parti'nin 75 kişilik yeni asil aday listesinde kendisine yer bulan isimlerden biri de Bülent Tüfenkçi olarak öne çıkıyor. Peki Bülent Tüfenkçi kimdir, kaç yaşında? İşte Bülent Tüfenkçi biyografisi...

Bülent Tüfenkçi kimdir, kaç yaşında Bülent Tüfenkçi biyografisi...

Bülent Tüfenkçi kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Açıklanan yeni Ak Parti 75 kişilik MKYK asıl üye adayları arasında yer alan Bülent Tüfenkçi kimdir sorusu araştırma konusu olmaya ediyor. Peki Bülent Tüfenkçi kimdir, aslen nerelidir?

Haberin Devamı

Bülent TÜFENKCİ KİMDİR?

Malatya / Yeşilyurt - 1966, Osman, Ayşe.

Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ticaret Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı.

Serbest avukat olarak çalıştı. Malatya AK PARTİ İl Başkanı olarak görev yaptı.
25 ve 26. Dönemde Malatya Milletvekili seçildi. 64 ve 65. Hükûmette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev aldı.

İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Tüfenkci, evli ve 2 çocuk babasıdır.,

Bülent Tüfenkci 26 Nisan 1966 tarihinde Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Osman ve Ayşe Tüfenkci çiftinin çocuğu olarak doğdu. Ortaokul ve Lise öğrenimini Yeşilyurt İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduktan sonra Ticaret hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1991 yılında Malatya’ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Haberin Devamı

Bülent Tüfenkci 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya Teşkilatının kuruluşunda yer aldı ve çeşitli kademelerde görev aldı. 2011 yılında AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevine başladı ve bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Malatya milletvekili olarak ilk defa meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Malatya milletvekili olarak meclise girdi.