Siyaset CHP Avrupa’dan START veriyor

CHP Avrupa’dan START veriyor

22.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

7 Haziran’da yurtdışı sandıklarda yaşadığı hayal kırıklığını 1 Kasım’da yaşamak istemeyen CHP lideri İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya’da gurbetçilerden destek isteyecek

CHP Avrupa’dan START veriyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bayramı yurtdışında geçirecek. Yurtdışında kullanılan oylar dikkate alındığında 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti ve HDP’nin ardından oyların yüzde 15.9’unu alarak üçüncü olabilen CHP, bu kez yurtdışında yaşayan Türklerin oylarını alabilmek için daha erken bir başlangıç yapacak. 7 Haziran seçimlerinde yalnızca bir günlüğüne Almanya’ya giden Kılıçdaroğlu, bu kez Batı Avrupa’daki altı ülkeyi içeren beş günlük bir program için yarın yurtdışına çıkıyor. İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya’da Türk vatandaşlarıyla buluşacak olan Kılıçdaroğlu, yurtdışından aldığı oy oranını artırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

7 Haziran seçimlerinde yurtdışından istediği oy oranına ulaşamayan ve yüzde 15.9’luk oy oranıyla Ak Parti ve HDP’nin gerisinde üçüncü sırayı alan CHP, yurtdışında yaşayan Türklerin oyunu alabilmek için daha farklı bir strateji izleme kararı aldı. Bu noktadan hareketle, 7 Haziran seçimlerinde yalnızca bir günlüğüne Almanya’ya giden Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki seçim kampanyasına başlamadan 5 günü içeren kapsamlı bir programla Batı Avrupa’daki 6 ülkeye gidecek. Bu çerçevede yarın Zürih ve Strasbourg’da temaslarda bulunacak olan Kılıçdaroğlu geceyi Brüksel’de geçirdikten sonra, bayramın ilk günü Brüksel ve Amsterdam’da Türklerle buluşacak. Kılıçdaroğlu, cuma günü Köln ve Frankfurt’ta, cumartesi günü Mannheim ve Münih’te, pazar günü ise Viyana’da bir dizi temasta bulunacak.

Haberin Devamı

3. parti olmuştu

Kılıçdaroğlu, Almanya’da kullanılan oyların yüzde 16’sını, Avusturya’da yüzde 10.2’sini, Belçika’da yüzde 10.9’unu, Fransa’da yüzde 9.6’sını ve İsviçre’de yüzde 17.4’ünü olarak üçüncü parti olmuş, yalnızca Hollanda’da oyların yüzde 11.5’ini alarak ikinci parti olabilmişti.

Temaslarda bulunacak

Kılıçdaroğlu, Avrupa turuyla hem sandığa gitmeyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sandığa gitmesini sağlamayı hem de oy oranını artırmayı amaçlıyor.

Kılıçdaroğlu’nun, Avrupa programı çerçevesinde Almanya’da hükümet ortağı SPD’nin Genel Başkanı Sigmar Gabriel ile, Strasbourg temasları sırasında da Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jaglanda ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Komiseri Nils Muiznieks ile bir araya gelmesi öngörülüyor.

CHP Avrupa’dan START veriyor


Foto Muhabirleri Derneği heyetiyle buluştu
CHP Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Fotoğraflarından oluşan bir albümü Kılıçdaroğlu’na sunan Özel, CHP liderini 2 Ekim’de gerçekleşek Geleneksel Yılın Basın Fotoğrafları Ödül Töreni’ne davet etti. ANKARA Milliyet