Siyaset CHP önergeden tapeleri çıkardı

CHP önergeden tapeleri çıkardı

11.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 17 ve 25 Aralık operasyonlarına ilişkin verdiği ancak iade edilen Meclis soruşturması önergesini, dinleme tapelerini çıkartarak yeniden TBMM Başkanlığı’na sundu.

CHP önergeden tapeleri çıkardı

CHP’nin bir süre önce verdiği soruşturma önergesi, gerekçesinde Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen tapelerin bulunması nedeniyle TBMM Başkanlığı’ndan veto yemişti. TBMM Başkanlığı, tapelerin özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini, bu nedenle önergeyi işleme koyamayacağını CHP grup yönetimine sunmuştu. TBMM’den gelen veto doğrultusunda CHP yönetimi tapeleri çıkararak soruşturma önergesini yeniledi.

‘Talepler gözardı edildi’
Önergede, “Belirtilen nedenlerle, Başbakan Erdoğan hakkındaki iddialar bir suç izleniminin de ötesinde ciddi bulguları içerdiğinden bu önergenin düzenlenmesi gerekli görülmüştür” denildi. Gerekçede, tapelere ilişkin olarak, “Bu telefon görüşmelerdeki seslerin Başbakan ve oğluna ait olduğu yönünde yaygın bir görüş ortaya çıkmış ise de; konuşmalar, iktidar tarafınca montajlanmış olduğu gerekçesiyle yalanlanmıştır. Söz konusu konuşmaların tarafsız uzman bilirkişiler marifetiyle incelenmesi yönündeki kamuoyundan gelen talepler göz ardı edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.