Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fedakârlığınız unutulmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fedakârlığınız unutulmayacak

15.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüm sağlık çalışanlarına ayrı ayrı şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletimiz ve milletimiz, sizlerin bu fedakârlığını asla unutmayacaktır” dedi. Sağlık çalışanları da ‘Salgınsız 14 Mart daha güzel olacak. Asıl bayram salgın bitince olacak’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fedakârlığınız unutulmayacak

 

14 Mart Tıp Bayramı’nı Kovid-19 pandemisinin gölgesinde geçiren sağlık çalışanları, hayatını kaybeden meslektaşları için dün anma töreni düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarına seslenerek, “Sizler eşrefi mahlukat olan, yaratılmışların en şereflisi olan insana verilebilecek en güzel hizmeti ifa ediyorsunuz, yerine getiriyorsunuz. Değerli doktorlarımıza, tıp fakültelerimizde geleceğin hekimlerini yetiştiren kıymetli hocalarımıza, tüm sağlık çalışanlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Haberin Devamı

‘Sevgili kardeşim’

Toplumsal konularda farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan Lütfen Platformu tarafından Kovid-19 sürecinde büyük özveriyle hizmet veren sağlık çalışanları için “Destan Yazanlara Mektup Yazalım” sloganıyla düzenlenen dijital mektup kampanyasının ilk mektubunu da yazan Erdoğan, “Sevgili Kardeşim” hitabıyla başlayan mektubunda, 14 Mart’ı sağlık çalışanlarına vefa ve minnet borcunu ödemenin bir vesilesi olarak gördüklerini belirtti. Erdoğan, mektubunda şunları dile getirdi:

“Haftalarca evine gidemeyen, çocuklarına, sevdiklerine sarılamayan sağlık çalışanlarımız, vatandaşlarımızı bir an önce sağlığına kavuşturmak için gecelerini gündüzlerine kattılar. Türkiye’nin tüm dünyada örnek gösterilen koronavirüs mücadelesinde sizin bu fedakârlığınızın ve gayretinizin çok önemli payı bulunuyor. Bu süreçte sizlerin yükünü hafifletmek, çalışma şartlarınızı kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını gidermek için tüm imkânları seferber ettik. Salgınla mücadelede hayatını kaybeden meslektaşlarınıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da size destek olmaya, maddi ve manevi olarak sizlerin yanında durmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’nın 14 Mart Tıp Bayramı törenine gönderdiği video mesajında ise şunları dedi:

“Şimdiye kadar dünya genelinde 2 milyon 650 bin kişinin hayatına mal olan koronavirüs salgını küresel bir tehdit olmayı sürdürüyor. Salgın, bize ‘Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ sözündeki hikmeti bir kez daha göstermiştir. Devletimiz ve milletimiz gibi şifa bulmasına vesile olduğunuz insanlar da sizlerin bu fedakârlığını asla unutmayacaktır. En riskli gruplardan başladığımız aşılama çalışmalarında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız. Hiç şüphesiz bu başarıda en büyük pay, gece gündüz demeden insanımızı sağlığına kavuşturmak için koşturan sağlık çalışanlarımıza aittir. Tüm vatandaşlarımızı, tedbirlere riayet ederek, sağlık  çalışanlarımıza destek olmaya çağırıyorum.”

Haberin Devamı

En hüzünlü bayram

Kovid-19 ile mücadelenin en ön saflarında yer alan sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı’nı pandeminin gölgesinde kutladı. SBÜ İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanları ailelerinin gönderdiği mesajlarla, duygusal anlar yaşadı. Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi’nde görevli Doktor Sinem Yetimoğulları, “14 Mart tıp bayramlarında seviniyoruz ama bizim bayramımız bu mücadeleyi yendikten sonra olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fedakârlığınız unutulmayacak

Meslektaşlarını andılar

Ankara Özel 100. Yıl Hastanesi çalışanları, siyah önlük giyip, siyah maske takarak, salgın hastalık nedeniyle hayatını kaybeden ve şiddete maruz kalan sağlık çalışanları adına saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, Dr. Necmi Aslan ve Dr. Sinan Kakı’nın da aralarında bulunduğu 50 hekimin isminin yazılı olduğu siyah balonlar havaya bırakıldı.