Siyaset Demokrasi nöbetine gazilerden destek

Demokrasi nöbetine gazilerden destek

28.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminin ardından halkın demokrasi nöbeti 11. gününde de devam ediyor.

Demokrasi nöbetine  gazilerden destek

- ANKARA: Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gelen binlerce vatandaş, demokrasi nöbetini sürdürüyor. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde nöbete devam eden, özellikle dün akşam saatlerinde sayıları artan vatandaşlar, namazlarını Millet Camisi’nde kılıyor. Darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için yatsı namazlarının ardından Kuran-ı Kerim okunuyor.

- ANTALYA: Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi Şöleni’ne 30’un üzerinde sanatçı ve onbinlerce vatandaş katıldı. Halka seslenen Vali Münir Karaloğlu, “15 Temmuz milletimiz için yeni bir milat olmuştur. Yeniden ayağa kalkmamızın, yeniden dirilişimizin miladı olmuştur” dedi.
Kilimlerde sabahladılar

- BURSA: 15 Temmuz darbe girişimi ardından “demokrasi nöbeti” için Şehreküstü meydanına akın eden yaklaşık 10 bin kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atıp, tepkilerini dile getirdi. Ellerinde Türk bayrakları ile meydanı dolduran binlerce kişi, Fetullah Gülen’e tepki gösterirken, ilerleyen saatlerde vatandaşların bazılarının çadır kurduğu görülürken, bazıları da getirdikleri kilimlerde yatarak sabahladı.
Boluspor da nöbette

- BOLU: PTT 1’inci Lig takımlarından Boluspor, FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin ardından Bolu Belediye Meydanı’nda düzenlen en Demokrasi Nöbeti’ne katıldı. Bolusporlu futbolcular, yönetim, teknik heyet ve kulüp başkanı Necip Çarıkçı, Bolu’daki demokrasi nöbeti’nin 11’inci gününde vatandaşlarla bir araya geldi.

- SİNOP: FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Sinop’ta meydanlarda demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara, Kore ve Kıbrıs gazileri de destek veriyor. Kıbrıs gazisi Özdel, “Darbe girişiminin olduğu akşam uçakların vatandaşlarımızı bombaladığını görünce içim yandı, televizyonun başında ağladım” dedi.

- KAYSERİ: Akbaş ailesi, darbe girişimine tepki göstermek için meydanları dolduran vatandaşlara 3 aylık bebekleriyle destek veriyor. Baba Akbaş, “Bebeğimiz kucağımızda meydanlarda bizimle nöbetini tutuyor. Bu vatanı kimseye böldürtmeyiz” diye konuştu.
Gökyüzünde şov

- UŞAK: Meydanlarda devam eden demokrasi nöbetine havadan destek veren Uşaklı sivil havacı Salim Gören paramotora bağladığı Türk bayrağı ile kentin üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdi. Paramotoruna bağladığı Türk bayrağını açarak kentin üzerinde yaklaşık 1 saat alçak uçuş gerçekleştiren Gören’i vatandaşlar yerden alkışlarla destekledi.

- ADANA: Mustafa Kemalpaşa Bulvarı’nda toplanan Adanalılar dün gece de Türk bayrakları ile nöbete tuttu. Kadın-çocuk, genç- yaşlı yüzlerce Adanalı’nın demokrasi nöbetinde uykuya yenik düşenler ise oturdukları yerde uyudu.

- EDİRNE: Yurt dışında yaşayan Türkler, tatillerini geçirmek için geldikleri Türkiye’de, tatil yapmak yerine demokrasi nöbeti tutuyorlar.

- MARDİN: Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine yerleşen Suriyeli kadınlar, 15 Temmuz’daki FETÖ’nün darbe girişimine tepkilerini meydanda sabaha kadar nöbet tutarak gösteriyor.

113 yaşında nöbette

- MANİSA: Demokrasi nöbeti tutan 113 yaşındaki Ayşe Karabüber: “Ben yaşanan tüm darbeleri, sıkıyönetimleri gördüm. Allah bir daha göstermesin. Bir daha darbe görmek istemediğim için çocuklarımdan beni buraya getirmelerini istedim”

- VAN: Yurdun dört bir tarafında eline Türk bayrağını alan “koca çınarlar”, ilk günden itibaren meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürüyor. 78 yaşındaki Fuat Özür: “27 Mayıs 1960’ta ordu yönetime el koyduğunda askerdim. O tarihte sokağa çıkma yasağı vardı ve iki kişi yan yana gelip konuşamazdı. Bu tarihte ise insanlar meydanlara inerek vatanı için cumhurbaşkanı için canını feda etti. Bu şekilde darbe girişimi bastırılmış oldu”

Haberin Devamı

Demokrasi nöbetine  gazilerden destek

AK Parti Genel Merkezi binasına dev Türk bayrakları asıldı. Dün ise binanın iki yakasında bulunan Türk bayraklarının
bir yanına Atatürk diğer yanına Başbakan Binalı Yıldırım’ın dev posterlerinin asıldığı görüldü. Fotoğraf: ÜNAL ÇAM