Siyaset ‘Devletin yapısı yeniden şekillenecek’

‘Devletin yapısı yeniden şekillenecek’

01.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Seçimde verdiğimiz sözlerin takip edileceği yeni bir döneme giriyoruz. Bu dönemde  öncelikli işimiz, Türkiye’de devletin yeniden organizasyonunun sağlanmasıdır.

‘Devletin yapısı yeniden şekillenecek’

Cumhurbaşkanımızın bizzat kendi riyasetinde yürüttüğü çalışmalarla, devlet yapısının yeni başkanlık modeline, Cumhurbaşkanlığı Sistemine uygun bir şekilde yeniden yapılanacağı bir dönemden geçiyoruz.

Haberin Devamı

İnşallah bu dönem, en kısa süre içerisinde kurumlarıyla, kuramlarıyla güçlü bir şekilde yerli yerine oturur. Bunun için parlamentoya da çok büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

Seçim çalışmaları sonrasında partililere teşekkür etmek amacıyla Ak Parti Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Kurtulmuş, üstün bir gayretle çalışan partililere teşekkür ettiğini söyledi. Seçim öncesi Türkiye’ye yönelik siyasi ve ekonomik saldırıların olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

‘Tebrik kuyruğu’

“Yurt dışında bazı çevrelerin, ‘Türkiye’de diktatörlük var’ diyerek, Türkiye’ye karşı nasıl hasmane tutumlar içerisinde olduklarını gördük. Ama ne diyorduk, ‘Seçim bitsin, Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin yeni lideri olarak ortaya çıksın, bundan sonra işler ister istemez çok daha düzgün bir şekilde yürüyecektir.’ Sadece seçim sonrasında Cumhurbaşkanımızın tweetlerini takip ederseniz, hemen hemen dünyanın bütün liderlerini sıraya girerek Tayyip Erdoğan’ı tebrik etmek için mesaj gönderdiklerini, kimisinin telefon açtığını, kimisinin telgraf gönderdiğini görmekten de büyük memnuniyet duyuyoruz.” l İSTANBUL AA