Siyaset Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD koalisyon adına açıklama yapamaz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD koalisyon adına açıklama yapamaz

15.01.2018 - 21:40 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamasında, "ABD koalisyon adına açıklama yapamaz" dedi. Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı ile yarın bir görüşme gerçekleştireceklerini belirterek, "PKK ile nasıl mücadele ettiysek YPG ile de öyle mücadele ederiz." ifadelerine yer verdi. Öte yandan Çavuşoğlu, "Rakka'da bize verilen sözler tutulmadı" ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD koalisyon adına açıklama yapamaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin tarafını belli etmesi lazım, müttefiklerini mi yoksa terör örgütlerini mi tercih ediyor?" dedi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, "(Terör örgütüne karşı) Biz kendi tedbirlerimizi alırız. Arkasında kim olursa olsun; ABD veya başka ülke olmuş, bizi ilgilendirmez." ifadesini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu, "PKK ile nasıl mücadele ettiysek YPG ile de ederiz. Afrin'de, Fırat'ın doğusunda, her yerde ederiz. Bu bizim için var oluş meselesi." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Her şeyden önce ABD koalisyon adına açıklama yapamaz, çünkü biz de koalisyonun içindeyiz." dedi.

Çavuşoğlu: "Şu konuda ABD'nin de Batı'nın da dürüst olması gerekiyor: Suriye'yi bölmek mi istiyor, Suriye'nin toprak bütünlüğünü mü istiyor?" dedi.