Siyaset Dolmabahçe'de yoğun mesai

Dolmabahçe'de yoğun mesai

18.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Nijerya, Somali, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Moritanya, Etiyopya, Komorlar Birliği ve Cibuti liderleriyle görüştü

Dolmabahçede yoğun mesai

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilen 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelen devlet ve hükümet başkanları ile dün bir araya geldi.

Haberin Devamı

İlk görüşmesini Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Farmajo ile bir araya geldi. Beşiktaş'ta bulunan Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Beşiktaş'ta cuma namazı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından cuma namazı için Beşiktaş Yıldız Hamidiye Camii'ne gitti. Erdoğan, namazın ardından camiden ayrılarak Dolmabahçe'deki çalışma ofisine geçti. Görüşmelerine devam eden Erdoğan programı kapsamında Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed El Menfi ile görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan daha sonra Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadera ile “bir araya geldi, görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. Erdoğan ardından resmi programına Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Ould Şeyh Ghazouani ve Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali yaptığı görüşmelerle devam etti.

Haberin Devamı

Erdoğan, daha sonra Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame, Komorlar Birliği Cumhurbaşkanı Assoumani Azali, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ile görüştü. Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Afrikalı gençlerle buluştu.