Siyaset ‘Dünya 15 Temmuz’un önemini anlamalıdır’

‘Dünya 15 Temmuz’un önemini anlamalıdır’

18.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan da basın toplantısında 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Türkiye’yi beşinci kez ziyaret ettiğini vurgulayarak, İngiltere’nin Türkiye’nin arkasında olduğunu kaydetti.

‘Dünya 15 Temmuz’un önemini  anlamalıdır’

Türkiye ve İngiltere arasındaki dostluğun, dünyanın şu an karşı karşıya kaldığı zor şartların aşılmasında önemine işaret eden Duncan, iki dost ülke olarak bütün konuları güven esasına dayalı görüşebildiklerini ifade etti. Darbe girişiminden bu yana Türkiye’de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Duncan, şunları söyledi:
“Darbe suçunu işleyenlerin ve bundan sorumlu olanların adil şekilde yargılanması gerektiğini söylüyorum. Bu darbenin ne olduğunu anladığımızı da söylemiştik. Daha önce de söyledim ve tekrar ediyorum: Eğer bu İngiltere’de, Birleşik Krallık’ta olmuş olsaydı bu aslında sanki ordunun Whitehall’a girip, Westminster Köprüsü’nü vurup, Kraliçe ve Başbakanı öldürmeye, parlamentoyu bombalamaya çalışıp BBC’yi kontrol altına alması gibi bir şey olurdu. Bu dille ifade ettiğim zaman Birleşik Krallık’taki insanlar Türkiye’nin ne yaşadığını anlıyor. Diğer ülkelerin de bu yaşanan olayların Türkiye için ne kadar büyük ölçekli bir şey olduğunu ve aynı zamanda Türkiye’nin mevcudiyetini ve Türk devletinin istikrarını nasıl tehdit ettiğini anlaması gerekiyor. Darbe girişimiyle ilgili bence ilk anlaşılması gereken şey budur.”

Haberin Devamı