Siyaset ‘Ege’de Deniz ve Hava kuvvetlerimiz talimatlandırıldı’

‘Ege’de Deniz ve Hava kuvvetlerimiz talimatlandırıldı’

06.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gayri Askeri Statüdeki Adaları silahlandıran Yunanistan’a sert mesajlar verdi.

‘Ege’de Deniz ve Hava kuvvetlerimiz talimatlandırıldı’

Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı için düzenlenen törende konuşan Akar, “1997’deki Kardak milat. Ondan sonra hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bizim geri adım atmamız söz konusu değil. Bir milimetre geri adım atmak yok, bununla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıldı, yapılıyor. Özellikle Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz bu konuda açık şekilde talimatlandırıldı. Bu konuda anlayış göstermemiz, taviz vermemiz söz konusu değil. Arkalarında kim olursa olsun, ‘ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı’ ile gereği ne ise yapmakta kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

‘Sonucu ağır olur’

Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunlarla ilgili üçüncü taraflara da seslenen Akar, şunları söyledi: “Türkiye ve Yunanistan arasında bir problem çıkmasını istemiyorsanız, objektif kriterlerden vazgeçmeyin. Siz Yunanistan’ı aleni şekilde, orantısız olarak desteklerseniz bunun sonucu ağır olur. Sadece Yunanistan ve Türkiye için değil herkes için.”

Türkiye’nin sorunların iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuk ve diyalog ile çözümünden yana olduğunu bir kez daha vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

“Beyhude bir takım silahlandırma gayretleri, sözde ittifaklarla, bazı ülkelerin istismarları, silah satma gayretinde olanların teşviki ile yanlış yollara girmeyin. Bu silahlanmanın size bir faydası yok. Bu silahlanma savunma için fazla Türkiye için az. Bu ittifakların da bir faydası yok. Bunun örnekleri var, bir sıkıntı olduğunda kimse etrafında kalmıyor. Örnek: 1919-1922. Bazı ülkeler Yunanistan’ı Türkiye’ye karşı vekil olarak kullanmaya çalıştılar. Anadolu’ya girdiler, 1922’de denize döküldüler. Tarihi okuyun, unutmayın. İlle de böyle bir şeyler düşünüyorsanız onun için de ‘Yüzmeyi unutmayın’ diyoruz.”

Haberin Devamı

Türkiye’nin Kıbrıs’ta garantörlük haklarını kullanmaya, sorumluluklarını yerine getirmeye kararlı olduğunu vurgulayan Akar, “Mehmetçik, 7 gün 24 saat görevinin başında herhangi bir oldubittiye müsaade etmemek için tedbirimizi almış bulunuyoruz” dedi.