Siyaset Ekonominin yeni patronu Albayrak

Ekonominin yeni patronu Albayrak

10.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde ekonominin patronu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu. Eski Enerji Bakanı olan Albayrak, yerini müsteşarı Fatih Dönmez’e bırakırken, ekonomi yönetiminde sürpriz isimler de yer aldı. Ekonomi yönetiminin etkin isimlerinden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ise kabinede yer almadı.

Ekonominin yeni patronu Albayrak

Milletvekili adayı olmadığı için yeniden bakan olabileceği konuşulan Başbakan Yardımcısı Şimşek, kabine dışında kaldı. Uzun dönemdir ekonomiye yön veren isimlerden olarak öne çıkan Şimşek’in yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bakanlar arasında yer almadı. Yeni sistemde bakanlık için düşünülen isimlerden Maliye Bakanı Naci Ağbal da yeni ekonomi yönetiminde yer bulamayan bakanlardan oldu.

Haberin Devamı

'BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE' VURGUSU

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni sisteminde bizi bu göreve layık gören sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Rabb’im, yeni sistemin ve hükümetin, ülkemizi ve milletimizi ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ idealine ulaştırmasını nasip eylesin, bizi milletimize karşı mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

Yeni kabineye başarı dileğinde bulunan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı personeline teşekkür etti. Fakıbaba, “Görevi devralan Bakanımızın, bu dönemde yeni çalışmalar ve projelerle hizmet bayrağını daha da ileri taşıyacağına inancım tamdır. Bu süreçte ortaya konacak çalışmalara her türlü katkıyı vereceğimi belirtiyor, kendisine başarılar diliyorum” paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeni kabineyi tebrik etti.