Siyaset Emine’yi cezaevine atmak da yetmedi

Emine’yi cezaevine atmak da yetmedi

25.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Emine Akman’ın okul yönetimi tarafından girdiği sınavların yok sayıldığı iddia edildi.

Emine’yi cezaevine atmak da yetmedi

Bugün saat 10.00’da İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması olan Emine Akman, Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi’ne (TÖDİ) gönderdiği mektupta şunları anlattı: “Yaklaşık 10 aydır Bakırköy Kadın Kapalı cezaevinde tutukluyum. 14 Ağustos 2011 günü Ataşehir’de bir arkadaşımın evine giderken hiç bilmediğim bir sebepten ötürü gözaltına alındım. Gözaltına alındığım andan, tutuklandığım güne kadar fiziksel ve psikolojik işkenceye maruz kaldım. Aradan 10 ay geçmesine rağmen vücudumdan hala geçmeyen morluklar var. Yaşadıklarımı İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) yaptığım başvuruda ayrıntılı olarak anlattım. Gördüğüm işkenceden ötürü polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. İfade için çağırıldığım savcılıkta doğru düzgün dinlenmeden suçlu muamelesi gördüm. Savcılık, adli tıp raporum olmasına rağmen kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Karara itirazım reddedildi
“Tutuklandığım günden beri birçok sıkıntı yaşadım. Eğitimim yarım kaldı. Tüm olumsuzluklara rağmen okuluma buradan devam etmeye çalışıyorum. Fakat yapamıyorum. Okula yazdığım hiçbir dilekçeye cevap verilmiyor. Geçen dönem cezaevinde girdiğim bir vize ve final sınavını sistemde ‘Girmedi’ diye göstermişler. Girdiğim sınavlara ‘girmedin’ diyorlar.