Siyaset ‘Engelsiz Vizyon Belgesi tamam’

‘Engelsiz Vizyon Belgesi tamam’

04.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

'2030 Engelsiz Vizyon Belgesi'nin tamamlandığını, 8 politika alanı üzerine inşa edilen belgenin, 8 amaç, 31 hedef ve 107 eylemden oluştuğunu söyleyen Erdoğan, ‘‘Öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

‘Engelsiz Vizyon Belgesi tamam’

 

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Engelli Öğretmen Ataması ve Engelsiz Vizyon 2030 Tanıtım Toplantısında engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBBM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık katıldı. Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle programa katılan öğretmenlerle birlikte olmaktan büyük bahtiyarlık duyduğunu belirterek “Bugünle birlikte hükümetlerimiz dönemlerinde 63 bin 87 engellinin ataması yapılmış bulunuyor. İktidara geldiğimizde kamuda görev yapan engelli memur sayısı 5 bin 777'di. Nereden nereye. Kim engellilerin yanındaymış işte bu rakam bunu ortaya koyuyor. Kim engellere devletin kapılarını açıyormuş uygulama ortada. Her biri tek başına büyük bir başarı hikayesi olan engelli öğretmenlerimizin çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmeye yanında engelleri aşmadaki mücadeleleriyle de evlatlarımıza ilham kaynağı olacağına inanıyorum. Engelli öğretmenlerimizin zor olduğu kadar kutsal olan vazifelerinde ihtiyaç duydukları her alanda yanlarında olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Meslek kanunu

Erdoğan, hazırlıkları tamamlandıktan sonra Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çok kısa sürede TBMM’nin takdirine sunulacağını belirterek şunları söyledi: “Böylece öğretmenlerimizi ülkemiz tarihinde ilk kez kapsamlı yenilikçi ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşturacağız. Çalışmanın eğitim camiamızda büyük bir hüsnü kabul ve sevinçle karşılandığını görüyoruz. Hakim savcısından ve memuruna polisinden öğretmenine kadar tüm kamu görevlilerini tehdit etmeyi alışkanlık haline getiren faşist muhalefet zihniyetine rağmen inşallah Meclisimizin de onayıyla bu süreci Cumhur İttifakı olarak kısa sürede tamamlayacağız.”

2030'a yol haritası

Bir süredir üzerinde çalışılan 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi’nin hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Erdoğan şöyle devam etti:

"Üç ayrı eylem planıyla uygulamaya geçireceğiz vizyon belgemizi tüm paydaşların, ilgili kurum ve kuruluşların katkısıyla tekemmül ettirdik. Bu süreçte akademisyenlerimizin değerli fikirlerinin yanı sıra uluslararası birikimden ve başarılı uygulamalardan da istifade ettik. Böylece ortaya ülkemizin engellilerle ilgili çalışmalarına 2030 yılına kadar yön verecek kapsamlı, detaylı, iyi çalışmış bir yol haritası çıktı. Toplamda 8 politika alanı üzerine inşa edilen engelsiz vizyon 8 amaç 31 hedef ve 107 eylemden oluşmaktadır. Bu kapsamda engelli kardeşlerimiz için hayatın her alanını özellikle kamu kullanımına açık alanların erişilebilirliğini önemsiyoruz. Kültürel etkinliklerden spor faaliyetlerine engelli kardeşlerimizin sosyal katılımlarını arttıracak yeni yol ve yöntemlerle onları destekliyoruz."

Haberin Devamı

Vizyon belgesinde çocukların unutulmadığını aktaran Erdoğan, “Öğrenme güçlüğü yaşayan ve özel ilgiye ihtiyacı olan çocuklarımızın, eğitim-öğretimin her kademesine akranlarıyla katılımlarını temin ediyoruz" dedi.

‘Şefkat şemsiyesi’

Erdoğan, hiçbir vatandaşı dışarıda bırakmayan dünyanın en geniş kapsamlı sosyal güvenlik sistemini Türkiye’ye kazandırdıklarını aktararak sözlerine şöyle devam etti: “Devletimizin şefkat şemsiyesi altında toplumuzun en dezavantajlı kesimlerden başlayarak 84 milyonun tamamını almaya çalıştık...

Haberin Devamı

2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu’yla eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine istihdamdan ayrımcılık önlenmesine kadar birçok başlıkta engellilerimizin geçmişten gelen sorunlarını çözdük. 2007 yılında BM Engelli Hakları Sözleşmesini imzalayan ilk ülkelerin arasında yerimizi aldık”

‘Tek derdimiz ihracat’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gaziantep'in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever Eğitime Destek Kampanyası Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada "Yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla büyüyen Gaziantep gibi şehirlerimizden aldığımız ilhamla ülkemizi, 81 vilayetin tamamıyla aynı hedeflere ulaştırmak için çalışıyoruz’’ dedi. Ekonomiye dair açıklamalarda da bulunan Erdoğan, "Yüksek faizle ekonomiyi soğutma hedefinde olanlar var. Bizim tek derdimiz var; ihracat, ihracat, ihracat ve bunu başaracağız. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat üzerine kurulu ekonomi politikamızın ete kemiğe bürünmüş halini görmek isteyen gitsin Gaziantep'e baksın" diye konuştu.

Haberin Devamı

Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye- Rusya ilişkilerini geliştirecek hususlar ele alındı. Görüşmede, Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan gelişmeler ile Suriye, Libya ve Ukrayna başta olmak üzere bölgesel konular da değerlendirildi. -DHA