Siyaset Erdoğan çifti Kovid'e yakalandı! Erdoğan'ın sağlığına yönelik suç içerikli paylaşımlara soruşturma

Erdoğan çifti Kovid'e yakalandı! Erdoğan'ın sağlığına yönelik suç içerikli paylaşımlara soruşturma

06.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurdu. Omicron varyantına yakalandıklarını söyleyen Erdoğan, “Hastalığı hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız” dedi. Erdoğan çifti için pek çok devlet başkanı ve siyasi parti liderleri geçmiş olsun mesajları paylaştı. Erdoğan, tüm liderlere tek tek yanıt vererek teşekkür etti. Erdoğan'ın koronavirüs olduğunu açıklaması ardından sosyal medyada yapılan suç içerikli paylaşımlar hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

Erdoğan çifti Kovide yakalandı Erdoğanın sağlığına yönelik suç içerikli paylaşımlara soruşturma

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurdu.
Ukrayna ziyaretini tamamlayarak perşembe günü Türkiye’ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün öğle saatlerinde İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nden Zonguldak’taki toplu açılış törenine video konferans yoluyla bağlandı. Katılımcılara, “Sizinle Zonguldak’ta yüz yüze görüşmek için planladığımız ziyareti hava şartları sebebiyle bugüne (dün) ertelemiştik. Bugün (dün) de soğuk algınlığı sebebiyle gelemedik. Kısmet değilmiş” diye seslenen Erdoğan, konuşmasını tamamladıktan kısa bir süre sonra Twitter’dan yayımladığı bir mesajla, kendisinin ve eşi Emine Erdoğan’ın Kovid-19’a yakalandığını duyurdu. Erdoğan paylaşımında, “Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız Kovid-19 testimizin sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘ANCA BERABER, KANCA BERABER’

Emine Erdoğan da paylaştığı mesajda, “Anca beraber, kanca beraber. İnşallah en kısa sürede bu hastalığı Tayyip Bey’le birlikte atlatacağız. Dualarınızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayıp, sağlık durumları hakkında bilgi aldı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, “Kovid-19 testi pozitif çıkan Sayın Cumhurbaşkanımızı aradım. Kendilerine ve eşi Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’ye geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Cenab-ı Hak’tan kendilerine ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Erdoğan’ı arayarak acil şifa temennisini iletti. Bahçeli, ayrıca sosyal medya hesabından da şu mesajı paylaştı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’yle birlikte muhterem eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin Kovid-19 testinin pozitif çıkmasından dolayı geçmiş olsun dileklerimi ve halisane dualarımı bahusus paylaşıyor, Allah’tan sağlık ve sıhhat niyaz ediyorum. Söz konusu hastalığı hafif geçirmeleri ve çalışmalarını evlerinde sürdürüyor olmaları yegâne tesellimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Muhterem Hanımefendi başta olmak üzere, Rabbim virüse yakalanan herkese ‘Eş-Şafi’ ismi hürmetine şifalar nasip etsin inşallah.”

Haberin Devamı

‘DEĞERLİ DOSTUM BAHÇELİ...’

Bahçeli’nin paylaşımına yanıt veren Erdoğan, “Değerli dostum Devlet Bahçeli Beyefendi telefonla arayarak şahsıma ve eşime geçmiş olsun temennilerini iletti. Kendilerine şükranlarımı sunuyor, selam ve muhabbetlerimi iletiyorum” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de, Twitter’dan Türkçe ve Ukrayna dilinde yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan’ın Kovid-19 testlerinin pozitif çıkmasını eşim Olena ile üzüntüyle öğrendik. Arkadaşlarımız Tayyip Bey ve Emine Hanım’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz” dedi. Erdoğan, Zelenskiy’nin paylaşımına da, “Kıymetli dostum, bu güzel mesajınız için şahsım ve eşim adına en kalbî teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlere, ailenize ve Ukrayna halkına selamlarımı iletiyorum” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

ALİYEV VE TATAR’DAN TELEFON

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini telefonla ileten ilk liderler oldu. Pakistan Başbakanı İmran Khan ve ABD Büyükelçisi Jeff Flake de, sosyal medyadan Erdoğan çiftine şifa diledi. 

MUHALEFETİN MESAJLARINA TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ

Muhalefet liderleri, Erdoğan çiftine geçmiş olsun temennisinde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum” mesajını paylaşırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu geçmiş olsun mesajları yayımladı. Erdoğan, “Kemal Bey”, “Meral Hanım”, “Ali Bey”, “Temel Bey”, “Ahmet Bey” hitaplarıyla ayrı ayrı yaptığı paylaşımlarda, Kılıçdaroğlu, Akşener, Babacan, Karamollaoğlu ve Davutoğlu’na teşekkür etti. Erdoğan,  ayrıca BBP lideri Mustafa Destici, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Tırpancı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e de mesajları dolayısıyla teşekkür etti.

Haberin Devamı

Kabine üyeleri, AK Parti yöneticileri de yayımladıkları mesajlarla Erdoğan çiftine şifa diledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Sayın Cumhurbaşkanım çok geçmiş olsun. Dualarımız sizinle. Size ve kıymetli eşinize Rabbimden acil şifalar diliyorum” mesajını paylaştı. Erdoğan, Oktay’a “Sağ olun Fuat Bey. Geçmiş olsun dilekleriniz için sizlere ve kabinemizdeki tüm Bakan arkadaşlarıma eşim Emine hanımla birlikte şükranlarımızı ifade ediyoruz” yanıtını verdi. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın mesajını ise “Allah razı olsun Ali Hocam… Dua ve temennileriniz için eşim Emine Hanım adına da teşekkür ederim” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

İstanbul ve Ankara valileri, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da geçmiş olsun mesajı paylaştı. 

Erdoğan çifti Kovide yakalandı Erdoğanın sağlığına yönelik suç içerikli paylaşımlara soruşturma

ERDOĞAN'IN SAĞLIĞINA YÖNELİK SUÇ İÇERİKLİ PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA: 4 GÖZALTI

Erdoğan'ın koronavirüs olduğunu açıklaması ardından sosyal medyada yapılan suç içerikli paylaşımlar hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Pınar Ö. adlı kişi gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte yaptırdıkları koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından sosyal medyadaki bazı paylaşımların hakaret içerikli olduğunun görülmesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca re'sen soruşturma başlatıldı. Başsavcılıkça yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın rahatsızlığı ile ilgili suç teşkil eden paylaşımlara yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından re'sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Erdoğan çifti Kovide yakalandı Erdoğanın sağlığına yönelik suç içerikli paylaşımlara soruşturma

Soruşturma kapsamında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik provokatif ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen Pınar Ö. adlı kişi Bağcılar'da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "05 Şubat 2022 günü, Sosyal paylaşım sitelerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik provokatif ve Hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan Pınar Ö. isimli şahıs ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Nöbetçi Savcı ile yapılan görüşmede şahsın gözaltına alınması, ifadesinin akabinde savcılık makamında hazır edilmesi talimatları alınmıştır. Konu ile ilgili olarak şüpheli şahsın Bağcılar/Güneşlide bulunan ikamet adresine gidilmiş ve şüpheli şahıs ikamet adresinden yakalanarak gözaltına alındı" denildi.

4 GÖZALTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinin ve eşi Emine Erdoğan'ın Covid-19 testinin pozitif çıktığını bildirmesinin ardından sosyal medyada sağlığına yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulundukları gerekçesiyle gözaltı kararı verilen 8 kişiden 4'ü, yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimleri, sanal devriye ile sosyal medya platformlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın sağlığına yönelik provokatif paylaşımları incelemeye aldı. Bu kapsamda, Erdoğan çiftine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 36 hesaptan 31'inin yöneticisi tespit edildi, 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 4'ünü gözaltına alan polis, 'Derya Büyükuncu' isimli hesabın sahibinin yurt dışında olduğunu, Samsun'daki hesabın sahibinin yasal olmayan yollardan yurt dışına çıktığını tespit etti. Gözaltına alınan 4 kişinin, emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edileceği belirtildi.

BEKİR BOZDAĞ'DAN TEPKİ: HADDİNİ VE KENDİNİ BİLMEZLER

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tepki çeken paylaşımlarla ilgili açıklama geldi. Bozdağ "Sosyal medya üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza beddua ve hakaret edenler, medeniyet değerlerimizden ve asgari insanî vasıflardan yoksun, haddini ve kendini bilmezlerdir." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamaları şu şekilde;

Medeniyet değerlerimizden ve asgari insanî vasıflardan biri de hastayı ziyaret ve hastaya duadır. Sosyal medya üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza beddua ve hakaret edenler,medeniyet değerlerimizden ve asgari insanî vasıflardan yoksun, haddini ve kendini bilmezlerdir.

HUSUMET GÜDENLER HEP KAYBETTİ, YİNE KAYBEDECEKTİR

Medeniyet değerlerimizden ve asgari insanî vasıflardan yoksun bu haddini ve kendini bilmezleri kınıyorum. Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ve beddua edenler ile husumet güdenler hep kaybetti, yine kaybedecektir.

Nice zorluğu, kumpası ve tuzağı Allah'ın yardımı, milletimizin duası ve desteği ile aşan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Muhterem Hanımefendi, bu imtihanı da milletimizin duası, tedavi, Allah'ın yardımı ve şifa ihsanıyla geçecektir.