Siyaset Erdoğan ve Türk heyetine tahta kurusu uyarısı

Erdoğan ve Türk heyetine tahta kurusu uyarısı

23.09.2009 - 11:11 | Son Güncellenme:

.

Erdoğan ve Türk heyetine tahta kurusu uyarısı

Birleşmiş Milletler 46’ıncı dönem Genel Kurul çalışmaları için New York’a gelen tüm delegelere BM sekretaryası tarafından ‘Tahtakurusu’ uyarısında bulunuldu. Birleşmiş Milletler’de çalışanlara gönderilen bir email mesajında da aynı uyarı yapıldı ve "Tahtakurularına karşı duyarlı olun" denildi.

BM Genel Kurul salonunu da içinde barındıran alanı tahtakurularının istila ettiği kaydedildi ve Başbakan Erdoğan başta olmak üzere Türk delegasyonu da dahil, tüm diplomatlar ‘tahtakurularından kaynaklanan kaşıntılara karşı tedbirli olmaları’ konusunda uyarıldı.

BM tarafından yapılan yazılı uyarıda şöyle denildi: "Panik yapmayın, vücudunuzda kaşıntılar olabilir ve hatta bazı durumlarda ısırmalara alerjik reaksiyon da gösterebilirsiniz. Tahtakurularının tıbbi başka herhangi bir riski bulunmamaktadır." ABD’de yayın yapan yerel internet haber sitesi Turkishreporter.com’ın haberine göre, "BM’nin tüm belgelerinin düzenlendiği Albano binasının 9’uncu katı tahtakurularının istilasına uğradı ve istila diğer katlara da sıçradı. Tahtakurularının oluşturduğu panik havası nedeniyle Albano binasının 9’uncu katı boşaltıldı ve çalışanlar başka bir mekana taşındı. Genel Kurul dolayısıyla binlerce delegenin bulunduğu BM Genel Merkezi’ndeki tahta kurularının insandan insana hastalık taşıyıp taşımadığının bilinmediği ve bunun da BM’nin yabancı delegasyonlara uyarıda bulunmasına neden olduğu ortaya çıktı.

BM kaynakları, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere Türk delegasyonuna da aynı uyarının yapıldığını kaydetti.

Tahtakurularının BM Genel Merkezine inşaat işçileri vasıtasıyla geldiği iddia ediliyor. Tahtakurularından tamamen kurtulmanın çok zor olduğunu ifade eden bu konunun uzmanları ise, bunun tüm New York’un sorunu olduğunu ve şu aşamada uyarıdan başka hiçbir şeyin işe yaramayacağını dile getiriyor.