Siyaset Eski bakan Bayraktar malvarlığını bildirdi

Eski bakan Bayraktar malvarlığını bildirdi

13.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkında Meclis soruşturması süren eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, komisyondaki ifadesi sırasında kendisine yöneltilen malvarlığına ilişkin sorulara yazılı yanıt gönderdi.

Eski bakan Bayraktar malvarlığını bildirdi


Bayraktar, 26 Kasım’da TBMM Soruşturma Komisyonu’na ifade vermiş, ancak malvarlığı ve kendisinin de ortak olduğu Bayraktar İnşaat ve Tahhüt Ltd. Şti’ne yönelik sorulara yazılı yanıt vereceğini bildirmişti.

‘O tarihten çok önce’
Edinilen bilgiye göre Bayraktar, komiyona ifade vermesinin takip eden 1 hafta içinde yazılı yanıtlarını komisyona sundu. Bayraktar gönderdiği yazıda komisyonda kendisine malvarlığıyla ilgili sorular yöneltildiğini anımsatarak, “TBMM’ne gönderilen savcılık bilgi notunda tarafıma yöneltilen suçlamalar arasında ve Meclis soruşturma önergesinde malvarlığımla ilintilendirilebilecek herhangi bir suçlama bulunmamaktadır. Soruların bir kısmının içeriği ise savcılığın bilgi notunda yer alan tarihten çok önesine dayanmaktadır” diyerek, malvarlığıyla ilgili sorulara bu şerhle cevapladığını vurguladı.

‘Başarılı bir işadamıyım’
Bayraktar, kendisinin de ortak olduğu Bayraktar İnşaat’ın 2013’teki 42 milyon TL’lik arsa alımının ne şekilde finanse edildiğine yönelik soruları yanıtlarken, bu paranın 16,3 milyon liralık bölümünün küçük oğlu Rahmi Bayraktar’dan alınan borçla, 10 milyon liralık bölümünün de şirketin banka mevcudundan karşılandığını bildirdi. Rahmi Bayraktar’ın ödediği vergiler nedeniyle takdirnemelerle ödüllendirilmiş başarılı bir işadamı olduğunu ifade eden Bayraktar, bakan olmasının ardından oğlunun sahibi olduğu yapı denetim şirketini, “etik açıdan uygunsuz olacağı” hassasiyetiyle sattığını da vurguladı.
Bayraktar, yazılı yanıtıyla birlikte ilgili banka dekontları, Ticaret Sicil Gazetesi örneklerini, tapu kayıt ve hesap özetlerini de komisyona gönderdi.

Haberin Devamı

Emniyetçilere CHP?ziyareti

TBMM Soruşturma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Erdal Aksünger, Emre Köprülü, Rıza Türmen ve Osman Korutürk, komisyona ifade vermek istediğini bildiren ancak bu talebi kabul edilmeyen 17 Aralık operasyonu sırasında istanbul Emniyet Mali Şube Müdürü olan Yakub Saygılı ile görüşmek üzere dün Silivri Cezaevi’ne gitti. Saygılı, emniyetteki, “paralel” operasyonu kapsamında tutuklanmıştı. CHP’li üyelerin Saygılı’nın ardından cezaevi dışında yine 17-25 Aralık operasyonlarında görev almış iki polisle de görüştükleri öğrenildi.